Divisionsklub bekræfter: Sender to spillere med landsholdet til Slovakiet

2. divisionsklubben Avarta støtter sine spilleres beslutning om at stille op for DBU.

Christian Offenberg fra Avarta tager med landsholdet til Slovakiet. (© Avarta)

DBU’s jagt efter spillere, der vil repræsentere Danmark i venskabskampen mod Slovakiet, har båret frugt. Flere spillere fra 2. divisionsklubben Avarta har takket ja til DBU’s tilbud om at repræsentere Danmark i landskampen onsdag.

Det drejer sig om to Avarta-spillere. Den ene spiller er 30-årige Christian Offenberg. Han bekræfter selv over for DR, at han skal spille landskampen, medmindre parterne finder en løsning i tide.

Offenberg er angriber og er lige nu topscorer i 2. division med fem mål i sæsonens første seks kampe.

De oprindelige landsholdsstjerner er ikke selv i spil til kampen, da DBU og Spillerforeningen ikke har kunnet nå til enighed om en aftale for denne uges landskampe. DBU betragter konflikten som et afbud fra de etablerede landsholdsspillere.

Hos Avarta har spillerne ønsket at stille op for Danmark for at undgå de sanktioner, der kan ramme dansk fodbold, hvis DBU ikke er i stand til at stille hold til en kamp. Spillernes beslutning møder fuld opbakning fra Avartas ledelse.

- Klubben vælger at støtte op om spillernes beslutning om at spille med i landskampen, fordi de gør det for dansk fodbold. Hvis Danmark ikke deltager i kampene kan vi få sanktioner, som betyder, at vi ikke kommer med i slutrunden, siger sportschef i Avarta, Benny Nielsen, til DR.

- Mine spillere, som har valgt at sige ja gør det ikke fordi de regner med at de skal spille på landsholdet i fremtiden eller af økonomiske årsager. De gør det kun for at hjælpe dansk fodbold og undgå sanktioner for landsholdet, og det håber jeg at stjernerne på landsholdet forstår, siger han.

Avarta spiller selv pokalkamp mod B1908 tirsdag eftermiddag, men de to spillere, som skal med landsholdet, er fritaget fra Avartes kamp.