Dolberg er tilbage på landsholdet, og det vækker minder om sommerens EM-succes

Kasper Dolberg måtte sidde over den seneste landsholdssamling, da han var skadet.

Kasper Dolberg er tilbage på landsholdet efter at have været fraværende med en skade i den seneste samling. (Foto: Kenzo Tribouillard © Ritzau Scanpix)

Kasper Dolberg blev Danmarks topscorer ved EM-slutrunden i fodbold i sommer, og efterfølgende fortsatte Dolberg den brandvarme form foran målet, da sommerens slutrunde var slut, og han var tilbage på klubholdet i Nice.

Tre mål i de efterfølgende fire kampe stod der den danske spydspids' navn ud for.

Derfor var Dolberg en af de spillere, som landstræner Kasper Hjulmand havde set mest frem til at have med i truppen til de tre landskampe i VM-kvalifikationen i september.

Men Dolberg blev skadet, og derfor måtte Hjulmand se bort fra ham i kampene mod Skotland, Færøerne og Israel, som alle blev vundet i Dolbergs fravær.

- Dolberg voksede i løbet af slutrunden. Han kom ikke ind i den bedste forfatning, og jeg synes ikke, hans forår i Nice var alt for godt. Men han voksede stille og roligt i lejren, og han bragede afsted, da han først fik muligheden i Amsterdam og hele vejen igennem derfra.

- Han har beholdt den form og fået en rigtig god træner i Nice, som har sat tingene rigtig godt op for Kasper og for hele holdet. De starter med at tage til Lille, den franske mester, og vinder 4-0 og Kasper scorer to, og han scorer i den næste kamp igen. Så jeg havde glædet mig til at få ham ind i september, for han var en af dem, der virkelig så ud til at have taget formen med og præsteret godt. Så nu er det rart, at han er her, siger landstræner Kasper Hjulmand.

Kasper Dolberg scorede tre gange i sine første fire kampe tilbage i Nice efter sommerens EM-slutrunde. Her jubler han efter at have scoret mod Nantes. (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)

Men nu er han tilbage i landsholdslejren, Dolberg, og er samlet med resten af Kasper Hjulmands udvalgte forud for de to kampe, der venter mod Moldova og Østrig.

Og han er sin skade kvit, selvom han måtte lade sig udskifte efter blot et kvarter og oversidde de efterfølgende to kampe i Nice, fortæller han.

- Jeg har det godt. Jeg føler, jeg er ovre skaden. Selvfølgelig har jeg ikke spillet i noget tid, og det kan man selvfølgelig mærke, så for mig handler det om at træne så meget, jeg kan, og så godt så muligt og så regner jeg med, at alt skulle være ok, siger Kasper Dolberg.

Landsholdet er samlet i den vanlige base i Helsingør, og turen op til det nordsjællandske ledte straks tankerne hen på sommerens EM-slutrunde for Dolberg, hvor landsholdet nåede semifinalen.

- På vejen herop vækkede det minder. Sidst man var her, var det helt fantastisk, så man har den der fornemmelse fra sommeren igen.

- Det er dejligt at være tilbage. Jeg har glædet mig, nu jeg ikke kunne være med sidst. Jeg har ventet lidt ekstra tid, men det er vildt dejligt at være tilbage, og jeg glæder mig bare til at være her og mærke det igen, siger Kasper Dolberg.

Kasper Dolberg, Jacob Bruun Larsen, Yussuf Poulsen og Joakim Mæhle i baggrunden på vej til landsholdets træning i Helsingør. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Det er ikke kun Dolberg, der er glad for at være tilbage på landsholdet. Også Kasper Hjulmand ser frem til igen at have Dolbergs spidskompetencer til rådighed til VM-kvalifikationskampene mod Moldova og Østrig.

- Han er en god afslutter og god til at binde vores spil sammen. Men først og fremmest er det afslutningsfærdighederne, han bidrager med, og det er vi glade for at have med igen.

- Vi har to kampe, og det er fedt, Dolberg er her. Vi må se, hvor meget der bliver brug for ham, men der bliver helt sikkert brug for ham. Vi bygger ham stille og roligt op, og så ser vi, hvor meget og hvor lidt, han kan spille, siger Kasper Hjulmand.

Danmark kan sikre kvalifikation til VM i kampene mod Moldova og Østrig. Første kamp er mod Moldova på udebane lørdag den 9. oktober, mens det på hjemmebane i Parken gælder Østrig tirsdagen efter.

FacebookTwitter