Dolberg mærker måltørken: Jeg skal til at score nogle mål

Landsholdsangriberen Kasper Dolberg mærker, at modspillerne dækker ham tættere op, efter at han i sidste sæson brød igennem for Ajax Amsterdam.

Kasper Dolberg lykønskes efter at have scoret sit første landsholdmål i juni mod Kasakhstan. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er blevet sværere for Kasper Dolberg at score mål. Efter sin gennembrudssæson for Ajax Amsterdam sidste år, mærker den unge angriber nu, hvordan han bliver dækket tættere op af sine modspillere.

Det har resulteret i, at Dolberg kun står noteret for tre mål for Ajax, som alle kom i en pokalkamp mod en upåagtet modstander, mens han i Æresdivisionen og Europa League-kvalifikationen ikke har scoret i sammenlagt 11 kampe.

- Det er sværere for mig nu, fordi folk holder mere øje med mig. Jeg skal være klogere, end jeg var sidste år, fordi der bliver holdt øje med mig, siger Kasper Dolberg.

- Når det så er sagt, så skal jeg også til at score nogle mål, og det er det, jeg går på banen for.

Til trods for måltørken er 19-årige Dolberg alligevel blevet udtaget til Åge Hareides landshold, der skal spille sine to sidste kampe i VM-kvalifikationsgruppe E torsdag og søndag.

- Han er et kæmpetalent, og han viste i sidste sæson, at han har mål i sig. Han sparker som en hest, og han har nogle tekniske egenskaber, der er meget, meget gode. Han kan udvikle sig til at blive en af topangriberne i Europa, siger Åge Hareide.

Tillid til talenterne

Præcis som Dolberg mener Hareide, at de manglende mål skyldes øget fokus fra modstanderne på det danske talent.

- Specielt i starten af en karriere kan det godt blive vanskeligere pludseligt, når folk bliver opmærksomme på ham, og han bliver dækket hårdere op. Det skal han lære at håndtere. Og han har godt af at være blandt os og være en del af vores trup, når han har det talent, han har. Vi kommer til at se Kasper Dolberg i landsholdstrøjen længe, siger Hareide.

Kasper Dolberg scorede i sidste sæson 23 mål for Ajax Amsterdam. I denne sæson er han indtil videre kun noteret for tre af slagsen. (Foto: MICHAEL KOOREN © Scanpix)

Og netop fordi Hareide forventer at se meget mere til Dolberg i fremtiden, er han blevet udtaget til trods for den seneste uskarphed for Ajax. Normanden vægter kontinuitet højt. Specielt, når alternativerne ikke banker mål ind på samlebånd.

- Det er meget vigtigt at vise de unge tillid. Det med at tage dem ind og ud af en landsholdstrup, hvis ikke man har nogen, der er meget bedre, ser jeg ikke som nødvendigt. Uanset om de spiller fra start eller ej, så er det vigtigt at have sådanne spillere med, der også vil give os noget på sigt.

Kasper Dolberg har spillet tre landskampe og scoret et enkelt mål.

Facebook
Twitter