Dybde-Dalsgaard: Det gør jeg gerne igen

Hurtigløberen Henrik Dalsgaard fik en fornem debut i landsholdets sejr over Island og er klar til at tage en tørn mere på wingbacken.

Den tidligere AaB'er var Åge Hareides største overraskelse i startopstillingen i landsholdets sejr over Island torsdag aften. Zulte Waregem-spilleren fik debut og gjorde det glimrende på højre wingback, hvor han fik udnyttet sin gode fart og sans for at løbe i dybden.

Under Morten Olsen var der ikke plads til Dalsgaard, men nordjyden håber på, at kunne bide sig fast på Hareides landshold.

- Jeg håber, det er en indikation på, hvordan det kommer til at se ud fremover. Jeg er bare glad for at kunne vise mig frem. Jeg synes, jeg har vist, jeg hører til her, siger Henrik Dalsgaard, der skal gøre sig særdeles skidt bemærket til træning, hvis han ikke også skal starte inde, når landsholdet på tirsdag møder Skotland.

Debut foran forældrene

Selv er han bare glad for, at han fik sin debut i Herning, så 'de gamle' kunne overvære det store øjeblik.

- Jeg er glad for, jeg fik debut her, så mine forældre kunne være her, siger Henrik Dalsgaard, der i sin tid i AaB blev omskolet fra angriber til back.

Den rappe debutant har dog ikke mistet sansen for et giftigt løb i dybden af den grund.

- Jeg kan lave en masse dybe løb. Jeg har en masse gode spillere omkring mig, så det handler om for mig at finde de lommer, hvor jeg kan komme afsted. Det går rigtig fint i aften. Så jeg er klar til at tage den position igen en anden gang.

Danmark møder tirsdag aften Skotland på Hampden Park i Glasgow.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve