Dynamit-holdet i Hall of Fame

80'er-landsholdet blev i dag præsenteret som det femte og seneste medlem i Fodboldens Hall of Fame.

Landstræner Morten Olsen får blomster sammen med Sepp Piontek efter at 80er landsholdet er blevet optaget i Hall of Fame (Foto: Casper Christoffersen © Scanpix)

80'er-landsholdet blev i dag præsenteret som det femte og seneste medlem i Fodboldens Hall of Fame.

Holdet var i dagens anledning repræsenteret af den daværende anfører og nuværende landstræner, Morten Olsen og daværende landstræner, Sepp Piontek.

- Det var et enestående fodboldhold med mange store personligheder og store individualister, der kunne nærmest det hele på en fodboldbane. Ikke mindst holdets anfører Morten Olsen, der godt nok i dag siger, de havde en fantastisk træner - jeg kan kun sige, at holdets succes også i den grad skyldtes, at vi havde en fantastisk anfører. Han har i mine øjne en stor fortjeneste i de flotte resultater, vi skabte samme som hold, siger Sepp Piontek.

Preben Elkjær, Klaus Berggreen, Morten Olsen, Frank Arnesen, Søren Lerby, Sepp Piontek og co. blev indbegrebet af dansk dynamit -"Danish Dynamite" og leverede imponerende resultater under EM i 1984 og VM i 1986. Jurymedlem Frits Ahlstrøm forklarer om valget:

- Holdet har jo aldrig vundet noget i turneringerne andet end kampe. Men 80’er-landsholdet vandt noget andet stort, nemlig stor international anerkendelse. Det var et hold, der dyrkede det kreative fodboldspil, men samtidig havde masser af individualister og personligheder. Det er det hold, man husker fra EM i 1984 og VM i 1986 – ikke hvem, der kom i semifinalen og finalen. Og derfor er det helt fortjent, at holdet nu også anerkendes i Fodboldens eksklusive selskab, Fodboldens Hall of Fame, siger Frits Ahlstrøm.

Piontek er enig:

- Vi skabte sammen mange fodboldøjeblikke. Her tænker jeg blandt andet på 1983, hvor vi slår England på Wembley og kommer med til Frankrig, hvor vi er tæt på en finaleplads. Og tager man VM i 1986, hvor vi i en vanskelig pulje gør det rigtig godt, og alle bliver opmærksomme på det danske landshold, lyder det fra Sepp Piontek.

Senere i år bliver endnu et medlem optaget i Fodboldens Hall of Fame. Det sker ved Dansk Fodbold Award, der finder sted i Cirkusbygningen den 9. november i 2009. Andre i det eksklusive fodboldselskab er Michael Laudrup, EM-holdet 1992, Allan Simonsen og Carl Aage Præst.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk