Efter to års fravær: Gør Bendtner comeback på landsholdet?

I dag udtager Åge Hareide landsholdet til kampene mod Polen og Armenien. Her er fem temaer for udtagelsen.

Hvis Nicklas Bendtner vender tilbage på landsholdet, vil vi gerne se ham sådan her. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det er en endnu en skæbnekamp, der venter det danske fodboldlandshold, når Polen kommer på besøg i Parken 1. september.

Der skal point på kontoen mod polakkerne, hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om at booke en billet til VM i Rusland næste sommer. Det er landstræner Åge Hareide klar over, og det vil sandsynligvis afspejle sig, når han kl. 13 i dag udtager truppen til kampene mod Polen og Armenien.

Danmark på tredjepladsen er seks point efter etteren Polen og har samme pointtal som Montenegro på andenpladsen med 10 point. Kun de bedste otte toere skal spille play off, og også i dette regnskab ser det sort ud for det hold, der bliver nummer to i Danmarks gruppe.

Her er fem temaer, Åge Hareide bør adressere i sin udtagelse i dag.

Nicklas Bendtner

Dagens altoverskyggende tema. Bliver Bendtner udtaget til sin første landskamp siden november 2015? Det er ikke fordi, Åge Hareide mangler angriber-emner, men Bendtner ser ud til at have fået karrieren på rette køl igen i Rosenborg.

Her har han i denne sæson spillet fast, været med i 19 kampe, scoret ni mål og leveret en enkelt assist. For nylig scorede Bendtner et klassemål mod Molde med Hareide som tilskuer på stadion, og i torsdags var Hareide tilstede i Amsterdam, da Rosenborg slog Ajax i kvalifikationen til Europa League.

Hareide udskød endda landsholdsudtagelsen for at se Bendtner, Dolberg og Schöne i aktion, en udtagelse der skulle være foregået i torsdags. Det positive problem er, at nordmanden har angribere som Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg, Andreas Cornelius, og Pione Sisto at vælge imellem, mens Martin Braithwaite er skadet.

Og hvis man antager, at Nicolai Jørgensen, der sidste sæson endte som topscorer i Holland, og som har fortsat sin scorings-stime i denne sæson, er førsteangriber, skal Hareide så udtage Bendtner til en plads på bænken? Bruge ham som en vild joker mod slutningen af kampen, hvis den står uafgjort? Eller skal nordmanden måske spille med to angribere i front mod Polen?

Positiv stemning

Andreas Christensen i aktion for Chelsea mod Tottenham. (Foto: Andrew Couldridge © Scanpix)

Morten Olsen havde ofte det problem, at hans spillere ikke var i aktion for deres klubber og dermed ikke mødte ind til landsholdslejren i kampform. Det problem har Åge Hareide ikke denne gang.

Der er spilletid til og god form fra spillere som Nicklas Bendtner og Mike Jensen i Rosenborg, mens Andreas Christensen spillede hele kampen for Chelsea mod Tottenham. Mathias Zanka Jørgensen og Jonas Lössl er i toppen af Premier League med Huddersfield, Schöne scorede et klasse-mål for nylig for Ajax, og Lukas Lerager har fået en god start i Bordeaux.

Henrik Dalsgaard, Andreas Bjelland og Lasse Vibe har været i aktion for Brentford, Nicolai Jørgensen bomber videre i Feyenoord, Pione Sisto har fået sig gennembrud i Celta Vigo, og Christian Eriksen er fortsat bærende i Tottenham, mens Simon Kjær fik debut for Sevilla og Cornelius fik et langt indhop for Atalanta.

Højre back

Mens venstre back tidligere var landsholdets problem-position, har det i den seneste tid ofte været højre back. Hareide har forsøgt sig med Peter Ankersen, Henrik Dalsgaard og Jens Stryger Larsen på posten, senest mod Kasakhstan i juni var det Stryger, der spillede på positionen.

Men siden da er Peter Ankersen vendt tilbage fra sin skade, mens Dalsgaard også spiller for Brentford. Konkurrencen er derfor stor på positionen, og spørgsmålet er, om Hareide udtager alle tre eller nøjes med én eller to?

Kaninen

Lasse Vigen Christensen her som anfører for U21-landsholdet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der er adskillige muligheder for, at Danmarks norske landstræner kan trække en kanin op ad hatten.

Én spiller, der har imponeret i Superligaen, er Lasse Vigen Christensen, som Brøndby hentede fra Fulham. Fire scoringer i fem kampe for midtbanespilleren, som Hareide kender fra U21-landsholdet, hvor Vigen var en bærende kraft.

Den 23-årige Vigen har spillet 12 U21-landaskampe og scoret fem gange. Han nåede 24 kampe for Fulham, inden han blev udlejer til Burton i foråret.

Comeback-kids?

To spillere, der har rutinen, men som ikke har trukket i den rød-hvide dragt i et par år, er Michael Krohn-Dehli og Nicolai Boilesen. Førstnævnte spillede sin seneste landskamp i november 2015, mens Boilesen gjorde det i marts 2015.

Begge spillere har kæmpet sig tilbage fra skader, og Nicolai Boilesen har fået en del ansvar hos FCK, hvor han har vist sig alsidig i forhold til positioner, hvilket kan vise sig nyttig på landsholdet i de to næste kampe.

Nicolai Boilesen har spillet forskellige positioner hos FCK. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Michael Krohn-Dehli blev klar for Sevilla allerede i slutningen af sidste sæson. Så sent som i sidste uge sagde Hareide til Politiken, at Michael Krohn-Dehli er i spil til truppen mod Polen og Armenien og lagde ikke skjul på at han ville have udtaget Krohn-Dehli tidligere, hvis ikke midtbanespilleren havde været skadet.

Krohn-Dehli var ikke i truppen i aftes, da Sevilla spillede 1-1 mod Espanyol, men der har ikke været meldinger om, at danskeren er skadet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter