Efter fodboldkonflikt: Landsholdet rækker hånden ud til danske fans

Spillerne på herrelandsholdet vil bare gerne vinde fodboldkampe til gavn for alle danskere, lyder det i en pressemeddelelse.

Landsholdsspillerne Simon Kjær (tv), Kasper Schmeichel (th) og Christian Eriksen har forfattet et åbent brev til fodbold-Danmark. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

En lang og uskøn landsholdskonflikt i dansk fodbold er overstået. DBU er blevet enig med landsholdsspillerne og Spillerforeningen om en ny seks-årig aftale for herrelandsholdet i fodbold.

Nu forsøger landsholdsspillerne, anført af Kasper Schmeichel, Simon Kjær og Christian Eriksen i spillerrådet, at glatte ud og understrege, at de hele tiden har haft dansk fodbolds ve og vel for øje. For i bund og grund vil alle fans og spillere jo bare gerne vinde fodboldkampe.

- Det er jo derfor, vi er så stolte af at stå der i den rød-hvide trøje og - hver med sin stemme - synge med på “Der er et yndigt land” sammen med jer på tribunerne og ude i stuerne. Fordi vi føler, at vi spiller for hele vores land - og ikke mindst for alle jer i den danske fodbold-familie, skriver spillerrådet i 'et åbent brev til hele fodbold-Danmark'.

- Når landsholdet vinder en kamp, så vinder hele Danmark jo. Alle glæder sig sammen over en sejr, men når vi vinder på banen, så vinder alle i dansk fodbold også rent økonomisk, og det er vigtigt for os.

Penge ikke en del af forhandlingerne

Landsholdskonflikten har været én stor pærevælling af krav, ønsker og uenigheder. Ikke mindst sponsoraftaler har splittet parterne, men spillerne fastholder, at det for dem ikke handler om at tjene penge.

- Vi ved godt, at det er nemt at kalde os spillere grådige og forkælede. For mange af os er privilegerede ved i vores korte karrierer at tjene rigtig mange penge i forhold til en almindelig dansk lønmodtager - og i nogle menneskers øjne tjener vi for meget. Den holdning har man lov at have, men det har bare ikke noget med forhandlingerne at gøre, skriver spillerne.

Mandag samles landsholdet igen med Åge Hareide, og så venter en Nations League-kamp mod Irland lørdag og en venskabskamp mod Østrig tre dage senere. Nu kigger spillerne fremad:

- Vi glæder os til at møde ind med landsholdet mandag og forberede os på at spille for - og sammen med - hele Danmark.

Facebook
Twitter