Efter kritik fra spillerne: Bundesligaen lukker også ned

Mathias 'Zanka' Jørgensen kritiserede tidligere i dag, at weekendens kampe i Bundesligaen foreløbig stadig afvikles - nu er det ændret.

- Det ville være yderst uansvarligt at lade weekendens kampe løbe af stablen, og det havde jeg ikke forventet i Tyskland, siger ’Zanka’. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Opdateret: Bundesligaen er siden publiceringen af denne artikel blevet suspenderet frem til den 2. april.

Overalt i Europa bliver fodboldkampe og ligaer i øjeblikket

udskudt
og
suspenderet
som følge af spredningen af coronavirus.

I Tyskland holder de dog foreløbig fast i at spille weekendens runde i fodboldens Bundesliga for tomme

tribuner
.

Det undrer den danske landsholdspiller Mathias ’Zanka’ Jørgensen, hvis klub, Fortuna Düsseldorf, fredag aften står til at møde Paderborn på hjemmebane.

- Det er selvfølgelig en underlig situation at sidde og forberede sig til en fodboldkamp, når man samtidig får op til flere nyheder om dagen om nye drastiske

tiltag
i flere lande verden over, siger Mathias ’Zanka’ Jørgensen til
DR
Sporten.

Forsvarsspilleren fortsætter:

- For slet ikke at snakke om det faktum, at Bundesligaen nu nærmest er den eneste liga i Europa, som ikke er aflyst. Det ville være yderst uansvarligt at lade weekendens kampe løbe af stablen, og det havde jeg ikke forventet i Tyskland, siger ’Zanka’.

Mathias 'Zanka' Jørgensen har spillet 28 kampe for det danske A-landshold i fodbold. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Dermed lægger danskeren sig op af blandt andre Bayern Münchens spanske spiller Thiago Alcantara, der også har appelleret til, at weekendens kampe ikke bliver afviklet.

- Det her er vanvid. Kom nu til fornuft, for lad os være ærlige: Der er meget vigtigere ting lige nu end fodbold, skriver spanieren på sin Twitterprofil.

Bayern München skal efter planen møde Union Berlin lørdag aften.