Efter seks sæsoner i Tottenham: Eriksen åbner døren for Real Madrid

Christian Eriksen overvejer at forlade Tottenham denne sommer.

Christian Eriksen var af pressen en ombejlet herre, da han onsdag mødte ind i landsholdslejren. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Der er ingen tvivl hos Christian Eriksen, da spørgsmålet om hans drømmeklub falder onsdag formiddag i Helsingør, hvor landsholdet i disse dage er samlet forud for EM-kvalifikationskampene mod Irland og Georgien.

Måske har han forberedt sig på svaret. Måske kommer det bare direkte fra hjertet.

Uanset hvad, lykkedes han med sin mission: at afmontere spekulationerne omkring sin klubkarriere.

- Middelfart, lyder det prompte fra Christian Eriksen efterfulgt af et stort smil og grin.

Men få sekunder senere er fokus igen tilbage på, hvordan han kommer tættere på den europæiske top, for det er - med al respekt - næppe i den fynske barndomsklub, at han indfrier den ambition.

Real Madrid frister

I stedet svarer Christian Eriksen særdeles veloplagt på, hvad han tænker om sin situation i Tottenham, hvor han kun har et enkelt år tilbage af sin kontrakt. Det gør han ganske bramfrit, og for første gang åbner han døren for, at han kan have spillet sin sidste kamp for London-klubben.

- Jeg føler, at jeg er på et tidspunkt i min karriere, hvor jeg måske gerne vil prøve noget nyt, lyder det indledende fra Christian Eriksen, inden han tilføjer:

- Jeg har den dybeste respekt for alt, hvad der er sket i klubben, og derfor vil det heller ikke være negativt for mig at blive i Tottenham.

Den spanske storklub Real Madrid er af de spanske sportsaviser gentagne gange blevet kædet sammen med den danske landsholdsstjerne. Selv gør han ikke noget for at skyde det rygte ned. Tværtimod.

- Real Madrid er et skridt op. Men det kræver interesse fra klubben, før der kan være noget i det. Det er jeg ikke herre over. Tottenham skal have et opkald fra Real Madrid, men det kender jeg ikke til, at der skulle have været endnu. Det er en drøm, som jeg ikke ved om er realistisk eller ikke realistisk, siger Christian Eriksen.

Stor skuffelse hos Christian Eriksen der lørdag blev den 14. dansker i Europas største klubkamp, Champions League-finalen. (Foto: Gabriel bouys © Scanpix)

Alle sten bliver vendt

Siden 2013 har han spillet for Tottenham efter skiftet fra Ajax Amsterdam. Men nu har han nået det kritiske punkt for Tottenham, at hans kontrakt udløber om et år. Det betyder, at denne sommer er sidste mulighed, hvis Tottenham skal indkassere en transfersum for ham. Næste sommer kan han forlade klubben gratis.

Den anden mulighed er at underskrive en ny kontrakt med Tottenham, men det har parterne indtil nu ikke kunnet blive enige om. Men succesen i Champions League, hvor klubben nåede helt frem til finalen (og tabte til Liverpool) gør indtryk på midtbanespillerens overvejelser.

- Alt bliver tænkt igennem, og alle sten bliver vendt. Det har betydning for mig, at Tottenham nu bliver set som en klub, der kan vinde ting og ikke bare er med, siger Christian Eriksen.

Selvom Tottenham ikke har vundet titler i det seneste årti, så er det stadig at betragte som en stor klub. Klubben præsterer stabilt i Premier League og er netop flyttet ind på et nyt stadion.

- Der er ikke mange punkter, som Tottenham ikke kan opfylde. Hvis jeg skal væk, skal det være et sted, som jeg føler er et skridt længere op, og så er der ikke mange klubber tilbage at vælge i mellem, påpeger Christian Eriksen.

Christian Eriksen er tilbage i landsholdslejren, efter han fik et par ekstra dages fri ovenpå Champions League-finalen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Forholder sig roligt

Christian Eriksen har ikke sat en deadline for, hvornår han ønsker en afklaring. Det mener han ikke, at man kan tillade sig som fodboldspiller, fordi der er flere interessenter i spil. Derfor har han det også fint med, at spekulationerne fylder meget, indtil der er en afklaring.

- Det hører med, når man er fodboldspiller. Når der er to år tilbage af en kontrakt, begynder folk at snakke om det, og når der kun er et år tilbage, så snakker de endnu mere om, hvad der skal ske. Det er business for rigtigt mange, som vil tjene penge. Men i mit hoved har det ikke fyldt meget, konstaterer han.

Forude venter to landskampe for Danmark, inden han kan gå på sommerferie. Hvor han fremover skal spille klubfodbold, må tiden vise. Men Christian Eriksen tager situationen med vanlig ro.

- Jeg går ud fra, at jeg får en god og dejlig sommerferie, hvor jeg kan slappe af efter en lang sæson, håber Christian Eriksen.

Men man ved aldrig. Pludselig kan det gå stærkt i fodboldverdenen. Men som Christian Eriksen sidder der i sofaen på Hotel Marienlyst inden dagens træning, ligner han heller ikke en mand, der ligger søvnløs om natten og spekulerer på sin fremtid.

Måske fordi han ikke ligefrem bliver arbejdsløs foreløbig.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter