Eleven tager over for læremesteren: 'Ville hellere have haft Åge var her'

Jon Dahl Tomasson står i spidsen for herrelandsholdet i aften, fordi Åge Hareide er sygemeldt.

Jon Dahl Tomasson ved onsdagens træning på Victoria Stadium i Gibraltar (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der venter Jon Dahl Tomasson en helt ny rolle, når Danmark i EM-kvalifikationen i aften møder Gibraltar og på søndag spiller mod Georgien.

Landstræner Åge Hareide er nemlig blevet hjemme, fordi nordmanden fortsat er sygemeldt grundet infektion i knæet oven på en operation. Det betyder, at den normale assistenttræner nu sætter sig i den store stol og overtager styringen.

- Jeg glæder mig, men jeg er rigtig ked af, at Åge ikke er her. Jeg synes, at det er rigtig synd for ham. Men jeg glæder mig til opgaven, siger Jon Dahl Tomasson til DR Sporten.

- Det er en opgave, der skal løses, som jeg også går professionelt til. Selve arbejdsrollen er ikke ændret så meget. Det er da et fedt øjeblik, men jeg ville gerne have været det foruden, for jeg ville hellere have haft, at Åge var her. Så vi må sørge for, at vi vinder den her kamp, så ved jeg også, at han er glad.

I stedet for Åge Hareide var det Jon Dahl Tomasson der, sammen med Simon Kjær (i midten) og Kasper Schmeichel (til højre), i går svarede på pressens spørgsmål. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Samme udmelding kom Hareide og Tomassons chef også med i går.

- Jeg havde foretrukket, at Åge var her. Jeg er dog helt tryg ved Jon, som har gået op og ned af Åge i tre år. Jeg er helt tryg ved, at spillerne går på banen for Danmark og for at vinde, sagde Peter Møller, fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU) til Ritzau.

- Jeg tror faktisk også, at de går på banen for Åges skyld, og at det er en ekstra motivation for dem. Jeg tror, vi kan bruge det til noget positivt.

Ingen Hareide ved landsholdsudtagelsen

Da landsholdstruppen i sidste uge blev præsenteret, var Åge Hareide heller ikke til stede, som følge af hans knæproblemer. Her var det derfor også Jon Dahl Tomasson som satte navne på de spillere, der skal i aktion i de to kvalifikationskampe.

Assistenttræner Jon Dahl Tomasson stod alene ved projektoren mandag den 26. august, da truppen til kampene mod Gibraltar og Georgien blev præsenteret. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Her blev der dog lagt op til, at det som normalt ville være nordmanden, som skulle stå i spidsen i de to kampe. Den plan måtte skrottes søndag efter anbefalinger fra Hareides læger.

Landsholdsspillerne skal derfor i aften tage imod ”ordre” på dansk fra Jon Dahl Tomasson i stedet for de vanlige norske gloser.

Hvad bliver den største forskel for jer som spillere?

- Når man ikke har sin cheftræner, så mangler der noget. Det er klart. Men vi har en meget speciel måde at arbejde på, som vi har arbejdet på i tiden under Åge, og som Jon selvfølgelig kender udenad. Så vi går bare ind og gør vores arbejde, som vi altid har gjort – længere er den ikke, siger landsholdsmålmanden Kasper Schmeichel.

Kasper Schmeichel under onsdagens træning på Victoria Stadium. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Først sent onsdag aften stod det klart, at Åge Hareide heller ikke kommer til at lede Danmark i søndagens landskamp i Georgien.

Du kan følge med direkte i LIGA på P3, når landskampen mod Gibraltar spilles fra klokken 20.45 i aften.