EM-formen er finpudset, og nu gælder det for alvor: 'Vi er vel en af underdogsene'

Danmark vandt 2-0 mod Bosnien-Hercegovina i den sidste testkamp, inden det på lørdag går løs mod Finland ved EM.

Landstræner Kasper Hjulmand håber at landsholdet er bedre i morgen, end det er i dag, selvom han er glad for det nuværende niveau. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Søndag aften var sidste chance for Kasper Hjulmand for at se truppen an, inden der for alvor kommer noget på spil, når der i stedet for testkamp står EM på programmet.

Den sidste EM-testkamp, mod Bosnien-Hercegovina, blev til en om end ikke prangende, så sikker sejr på 2-0 til danskerne.

Landstræner Kasper Hjulmand fik for alvor rystet posen og fik set nogle af de spillere, der måske ikke er selvskreven i startopstillingen, når det går løs i Parken på lørdag.

Og Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, så noget, han kunne lide.

- Det er en fornøjelse at se, hvor mange der byder sig til. Der var dygtige spillere mod Tyskland, som ikke spillede i dag. Der var nogen, der gjorde det rigtig godt i dag.

- Det her hold handler ikke om 10, 11 eller 12 spillere. Det er mange, mange flere, og det er en fornøjelse. Det gør det ikke nemmere for mig, men det er en fornøjelse, og det er det, der skal til, hvis man skal klare sig godt, siger Kasper Hjulmand.

  • Andreas Cornelius fik chancen, og han kvitterede med en scoring to minutter efter, han kom på banen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Mathias Jensen spillede hele kampen på den centrale midtbane, og han var velsagtens banens bedste. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Robert Skov startede inde, men blev udskiftet med tyve minutter tilbage af kampen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Kvaler om hvilke 11, der skal løbe ind på græsset i Parken til Danmarks første EM-kamp mod Finland, er kun en god ting, mener landstræner Kasper Hjulmand.

- Du bliver nødt til at have en lang trup og have kvalitet, hvis vi skal drømme om at komme langt. Det er vigtigt at forstå, at det danske landshold er en hel trup, og ikke bare et hold på 11 spillere. Vi står et godt sted, og det er så vigtigt, at vi har mange spillere i spil, siger han.

En af dem, der forstærkede sit kandidatur til spilletid ved EM-slutrunden var Mathias Jensen, der fra den centrale midtbane mod Bosnien-Hercegovina leverede en indsats, der var nok til, at DR Sportens kommentator Andreas Kraul vurderede ham som kampens bedste dansker.

Om det var nok til at give landstræneren panderynker, ville Mathias Jensen ikke vurdere, men han var selv tilfreds med indsatsen.

- Jeg føler, jeg gjorde mit, og det prøver jeg at gøre hver gang jeg får chancen. Som Kasper også siger, så er vi vidt forskellige typer, vi har, og vi kan hver især byde ind med noget forskelligt. Det afhænger også af, hvilken modstander vi møder. Så jeg forsøger at gøre mit, og så er det op til Kasper.

- Det gik godt. Jeg var meget på bolden, og jeg var også glad for, at jeg efter en halv time blev flyttet ned på 6’er-positionen og fik endnu mere plads og kunne fordele boldene lidt bedre. Jeg følte, at jeg gjorde en god figur, og så må vi se, siger Mathias Jensen.

  • Kasper Hjulmand giver dessiner til Joakim Mæhle og Andreas Cornelius. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Nicolai Boilesen (tv) spillede 90 minutter i testkampen mod Bosnien-Hercegovina. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
1 / 2

'Der er altid ting at arbejde med'

Begge Danmarks scoringer i kampen mod Bosnien-Hercegovina faldt efter hjørnespark. Offensive dødbolde vil være et våben, som Danmark kommer til at rulle ud, hvis modstanderne ved EM står så kompakt omkring eget felt, som Bosnien-Hercegovina gjorde i store dele af kampen.

- Dødbolde er noget, vi gør noget ved. Vi ville nu ikke vise en hel masse i dag, men vi har fantastiske sparkere og rigtig meget power i feltet.

- Det er ikke altid let at åbne sådan en modstander, der står, som Bosnien gør, og som vi også kommer ud for i den første kamp imod Finland, og derfor er det ekstremt vigtigt, at vi tror på vores offensive dødbolde. Og vi har helt klart noget at byde på, siger Kasper Hjulmand.

Selvom landstræneren er tilfreds med sit hold allerede, så skal det gerne blive endnu bedre.

- Vi bliver aldrig helt færdige med at komme op i gear og få lagt flere ting på. Fodbold er et spil med utroligt mange facetter og detaljer. Vi står et rigtig godt sted, men der er altid ting at arbejde med. Vi forsøger at blive dygtigere i morgen, end vi er i dag, og det er vores indgang til hverdagen, siger landstræneren.

Det kan godt være, at EM begynder om lidt, men derfor er der stadig arbejde, der skal gøres på træningsbanen for at blive bedre, fastslår landstræneren. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Efter kampen proklamerede Bosnien-Hercegovinas landstræner, Ivaylo Petev, at Danmark er blandt Europas fem bedste landshold.

- Det er i hvert fald høfligt, og det er jeg glad for, at han synes. Vi er et godt sted, og vi er vel en af underdogsene til de store nationer, som alt andet lige har en større mulighed for at vinde et EM. Så er vi små lande, som har et godt hold, underdogs.

- Vi har en stor tro, men forventningen til at vi vinder, kan man ikke have, men vi er godt nok klar til at forsøge, siger Kasper Hjulmand.

Danmarks første kamp ved EM-slutrunden er på lørdag mod Finland. Kampstart er klokken 18.00, men der er optakt på DR1 allerede fra klokken 13.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk