EM-profilen Nadim: No risk, no fun!

”Hvis jeg har 1 % chance for at komme igennem, så prøver jeg”

Nadia Nadim startede på højre kant mod Finland og spillede sin klart bedste kamp ved dette EM. (© Scanpix)

Nadia Nadim er kvindelandsholdets solorytter. Hun elsker at lege med bolden og tager gerne chancer for at skabe det, de fleste troede var umuligt. Mange kalder hende for landsholdets Zlatan Ibrahimovic.

- Jeg er kreativ og jeg kan skabe chancer på egen hånd. Jeg vil ikke kalde mig en ego-spiller, men 'individualist' beskriver mig nok meget godt, siger Nadim til DR Sporten.

Til dagligt spiller angriberen, der også kan bruges på kanterne, for Fortuna Hjørring. Under EM er hun blevet skiftet ind som frontangriber i de to første kamp lige efter pausen, mens hun i kampen mod Finland startede på højre kant.

- Hun betyder, at vi kan sætte spiller på banen der ikke er så struktureret. Struktur er vigtigt, men det er også vigtigt at kunne bryde ud af strukturen. Nogle gange lykkes det ikke, og andre gange laver hun nogle ting på egen hånd, som vi overhovedet ikke har andre spillere, der kan, fortæller landstræner Kenneth Heiner-Møller og fastslår: - Hun kan være en af de spillere, der kommer til at lave nogle afgørende ting, der kan gøre en forskel i en kamp.

Søger konstant udfordringerne

Klokken 20.45 spiller Nadia Nadim og resten af landsholdet kvartfinale ved EM i Sverige. På den anden banehalvdel står Frankrig, der af mange regnes som favoritter til at løfte pokalen den 28. juli.

I kvindernes seneste kamp startede Nadim som nævnt på højre kant, hvor hun spillede sin klart bedste kamp ved slutrunden. I dag er der brug for samme høje niveau, troen på egne evner og en smule uforudsigelighed, hvis storfavoritterne Frankrig skal besejres.

- Jeg er typen, der tør tage chancer. Vi spiller i et system, hvor træneren vil have, at vi ikke tager for mange chancer. Men som spiller tænker jeg, at hvis jeg har 1 % chance for at komme igennem, så prøver jeg. No risk, no fun, konstaterer Nadia Nadim.

Nadia Nadim har spillet 39 kampe og scoret 5 mål for Danmark. Læs meget mere om hende her.

Kvartfinalen mod Frankrig fløjtes i gang klokken 20.45 på Linköping Arena. Følg kvartfinalen direkte på P3, med optakt og Superliga allerede fra klokken 18.