En kanin og en tilbagevendt kaptajn: Her er truppen til de afgørende brag

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand har i dag udtaget truppen til Danmarks afgørende kampe i Nations League.

Angriberen Rasmus Højlund er spritnyt navn i den danske landsholdstrup. (Foto: Miguel Medina © Ritzau Scanpix)

Langt de fleste kender du nok, hvis du er fast tilskuer, seer, lytter eller læser til de danske fodboldherrers kampe.

Men op af hatten trak landstræner Kasper Hjulmand i dag et spritnyt navn i A-landsholdsregi, så frem mod læsebrillen og hold tungen lige i munden.

Således byder landsholdstruppen til de to afgørende Nations League-kampe mod henholdsvis Kroatien den 22. september og Frankrig tre dage senere på en decideret kanin op af hatten, en tilbagevendt anfører og en stor portion af velkendte og rutinerede landsholdskræfter.

Hør nedenfor Kasper Hjulmand sætte ord på den mulige debutant Rasmus Højlund:

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul kommer herunder med tre nedslag på det mest iøjnefaldende ved dagens udtagelse:

1

Kaninen i hatten

Rasmus Højlund har alene i denne sæson - for to forskellige klubber - lavet syv mål i 11 kampe. (Foto: Miguel Medina © Ritzau Scanpix)

Rasmus Højlund er navnet på manden fra Bergamo-klubben, Atalanta, der har vist så tilpas stor en målnæse, at han er med i Hjulmands trup for første gang.

For mindre end et år siden var han på kontrakt i FC København, inden han i vinter skiftede til Sturm Graz i Østrig og her gjorde det så godt, at han i sommer blev hentet til den italienske Serie A af Atalanta.

- Kaninerne er bare ikke så udbredt mere, og derfor er det også lidt sjovt og spændende, siger Andreas Kraul.

- På angrebspositionen er der i landsholdsfodbold ofte plads til dem, der har tur i den. Det har Rasmus Højlund lige nu, og derfor er det også oplagt at se ham an. Han er også poppet op på kort tid.

- Derudover er det positionen, hvor det største spørgsmålstegn er. Kommer Dolberg i gang i Sevilla? Jonas Wind er småskadet. Andreas Cornelius er måske ikke den oplagte starter.

Ud over Højlund er der også en mulig debutant i Casper Nielsen fra Club Brügge. Han har i modsætning til Højlund tidligere været en del af landsholdet, da han i marts var på bænken i en træningskamp mod Serbien.

2

Den tilbagevendte anfører

Hør landstræner Kasper Hjulmand sætte ord på Simon Kjær ovenfor.

Simon Kjær.

Det navn varmer helt sikkert at læse for rigtigt mange. Skadet i slutningen af 2021, men er nu tilbage på banen for både AC Milan og Danmark.

Det glæder selvsagt også Andreas Kraul.

- Simon Kjær er virkelig anfører og vigtig på mange parametre. Han var skadet under samlingen i juni, men deltog alligevel i en del af træningen. Han er en vigtig del af holdet og forbindelsen mellem holdet og trænerteamet.

- Vi kommer heller ikke udenom, at han har vist sig at være en enormt god slutrundespiller, hvor han peakede under VM i 2018 og var en af de allerbedste forsvarsspillere ved slutrunden. Og han leverede også en stor præstation under EM-slutrunden sidste år.

3

De sædvanlige stjerner

Både Christian Eriksen og Martin Braithwaite er to af de faste folk i truppen, der kommer med selvtillidskontoen fyldt godt op. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Derudover er navnene velkendte, men det er alligevel værd at dvæle ved to af de sædvanlige landsholdsspillere. Først og fremmest Christian Eriksen.

- Han spiller, og han spiller på allerøverste niveau i Manchester United. Ikke Champions League, men han spiller Premier League-kampe, der svarer til niveauet.

- Han har siden sidste samlet i virkeligheden løftet sit daglige niveau, siger Andreas Kraul.

Omvendt har Martin Braithwaite taget et skridt ned rent klubmæssigt, men har skruet op for spilletiden med sit skifte fra FC Barcelona til bysbørnene Espanyol.

- For to uger siden var man nærmer ikke i tvivl om, at han ikke ville komme til at spille en rolle. Men så skiftede han til Espanyol.

- Han er som en gul badeand. Han bliver trykket ned, men popper bare op igen. Og når han som nu scorer fast for Espanyol, er Danmark heller ikke i en position, hvor Hjulmand kan tillade sig at se bort fra det, siger han.