Eriksen efter Schmeichels brandkamp: ’Vi forventer, at han holder nullet’

Christian Eriksen regner med flere store præstationer fra Kasper Schmeichel.

Kasper Schmeichel storspillede lørdag aften i Parken. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Kasper Schmeichel reddede næsten ene mand tre point til den danske konto i lørdagens EM-kvalifikationskamp mod Schweiz i Parken.

Også Yussuf Poulsen spillede en stor rolle med opgørets eneste scoring, men overskrifterne har haft den danske målmand i fokus, efter at han flere gange diskede op med den ene store redning efter den anden.

Dermed stjal Schmeichel rampelyset fra Christian Eriksen, der ellers har haft for vane at være den afgørende mand i modsatte ende.

Et rampelys Tottenham-spilleren ikke har noget imod at overlade til sin kollega på stregen, som han forventer kommer til at stå flere lignende storkampe i fremtiden.

- Efter den præstation bør al rampelys også gå til ham og Yussuf (Poulsen, red.).

- Det er blevet normalt for Kasper Schmeichel. Han har bygget på, og vi forventer, at han holder nullet. Det er vores forventninger til ham inde på stregen, ligesom han også har forventninger til os andre ude på banen.

Christian Eriksen jubler sammen med holdkammeraterne efter Yussuf Poulsens scoring til 1-0 mod Schweiz. (Foto: GEORGIOS KEFALAS © Scanpix)

- Men jeg tager hatten af for, at han gjorde det på den måde, som han gjorde. Og jeg håber og tror på, at der kommer mange flere af den slags kampe, siger Christian Eriksen til DR Sporten.

Schmeichel holder benene på jorden

Lørdag nåede da heller ikke at blive til søndag, før mediernes store roser af Kasper Schmeichel fyldte i både aviser, internettet og fjernsynet.

Hør eller genhør nedenfor, hvordan det lød, da Andreas Kraul og Kenneth Møller Pedersen i LIGA på P3 kommenterede Kasper Schmeichels store redninger i lørdagens kamp mod Schweiz.

Roser, der formentlig ville kunne få andre spillere til at miste jordforbindelsen. Men sådan er det ikke for Kasper Schmeichel, forsikrer målmanden, der ikke bryder sig om at være i fokus.

- Jeg er målmand, og det er ikke altid vores lod at være i centrum. Det handler om at skabe en solid platform, så vores offensive spillere kan vinde kampene for os.

- Jeg læser konsekvent ikke overskrifterne. Der bliver skrevet rigtig meget, og for mig handler det om hverken at blive for høj eller for lav, når tingene går godt eller skidt.

- Fodbold kan vende hurtigt. Man har gode dage og dårlige dage. Jeg ved godt, om jeg har spillet godt eller dårligt. Det behøver jeg ikke læse eller høre i medierne, siger Kasper Schmeichel til DR Sporten.

Kasper Schmeichel får mulighed for igen at storspille, når han og landsholdet tirsdag spiller venskabskamp mod Luxembourg i Aalborg. Kampen fløjtes i gang klokken 19, kan ses på Kanal 5 eller høres direkte i LIGA på P3.