Eriksen er bedre end Laudrup

Christian Eriksen fik sin debut i 2010, og han har allerede spillet 11 landskampe og en VM-slutrunde for Danmark. Det havde ikke engang Brian Laudrup opnået, da han var på Christian Eriksens alder.

Christian Eriksen var banens bedste mod England (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Michael Laudrup er manden, man finder frem, når man skal sætte en overligger for, hvor god en dansk fodboldspiller kan blive, og den sammenligning er helt i orden, når man snakker om landsholdskomet Christian Eriksen. Det mener Peter Schmeichel i hvert fald.

- Det var virkelig dejligt at se en ung dansk spiller, der fik muligheden og tog ansvaret, som han gjorde mod England. Når Morten Olsen sætter holdet mod Norge, vil han sætte Christian Eriksen på som den første og spørge, hvem der nu passer sammen med ham. Der er mange, der sammenligner ham med Michael Laudrup, og det er ikke voldsomt forkert, siger Peter Schmeichel til sporten.dk.

- Det skulle ikke undre mig, om han om et år spiller i England. Det tror jeg sagtens, han kan. Man udvikler sig, når man kommer til England. Fabregas arme var jo så tynde. Jeg ville gerne se ham i en klub, som jeg rigtig godt kan lide,siger Peter Schmeichel med henvisning til sin Manchester United.

Christian Eriksen fik sin debut i 2010, da han netop var fyldt 18, nu fylder han snart 19 år, og han har allerede spillet 11 landskampe og en VM-slutrunde for Danmark. Det havde ikke engang Brian Laudrup opnået, da han var på Christian Eriksens alder.

- Jeg debuterede også, da jeg var 18 år, men jeg havde ikke spillet 11 landskampe. Og mens han spiller i Ajax, så var jeg i Brøndby, så han er jo nået længere, end jeg var på det tidspunkt. Det er rigtigt spændende at se, hvad han kan drive det til om to-tre år. Det hele er gået meget stærkt for ham, og han har både oplevet opturen og nedturen, men mit bedste råd er nok, at han skal tage både ris og ros med et gran salt. Og så håber jeg, at han bliver i Ajax nogle år, og ikke lader sig friste af tilbud fra Spanien eller England. Ajax er det absolut bedste sted, han kan udvikle sig, siger Brian Laudrup til sporten.dk.

Der har allerede været snak om henvendelser fra Arsenal, Liverpool, Chelsea, Leverkusen og FC Barcelona.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk