Eriksen med sidste bøn: ’Lad os nu spille, DBU’

Spillerforeningen appellerer igen til, at man forlænger den nuværende landsholdsaftale måneden ud.

Christian Eriksen kommer med en sidste bøn til DBU. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Onsdag skal Danmark spille venskabskamp mod Slovakiet, men en konflikt mellem DBU og Spillerforeningen betyder, at DBU er ved at sammensætte et hold af danske divisionsspillere til kampen.

Parterne kan ikke blive enige om en ny landsholdsaftale, og DBU nægter at lade den tidligere aftale gælde den i september, så de kommende landskampe kan blive afviklet. Spillerforeningen forsøger nu med en sidste bøn til unionen. Landsholdsspillerne står klar til at spille, hvis bare DBU vil forlænge aftalen.

- Lad os nu komme videre, DBU. Vi tilbyder igen en midlertidig forlængelse af den gamle aftale - og så rejser vi til Slovakiet i dag. Allesammen, hele landsholdet. Sammen indgår vi den aftale, og sammen redder vi så dansk fodbolds ansigt. Vi er jo lige her, og vil vil spille fodbold for Danmark - som altid, siger Christian Eriksen i en pressemeddelelse.

Allerede søndag kom Spillerforeningen med et lignende forslag til DBU. Man vil gerne spille landskampene, hvis den tidligere aftale kan blive forlænget måneden ud. Det forslag afviste DBU, da man hele tiden har sagt, at man ikke vil fortsætte på den aftale.

Aftalen har kørt i flere år

Alligevel forsøger Spillerforeningen med samme forslag, kun godt et døgn før kampen mod Slovakiet i Bratislava.

- Vi er nødt til at løse den her konflikt nu, og ikke bare grave grøfterne dybere. Så vi strækker gerne hånden frem igen, selv om DBU slog den væk i første forsøg: Lad os nu forny den gamle aftale med en måned, siger Christian Eriksen.

- Så har vi ordnede forhold lige nu og ro til at spille landskampene i denne uge. Og så har vi tid efter de to landskampe til at få forhandlet hele aftalen på plads. Det giver ingen mening, hvis DBU ikke tager imod det tilbud. Aftalen har fungeret i årevis og skal jo bare køre en måned længere. Skriv under, og så sidder vi straks i flyet. Vi er parat, og vi vil spille.

DBU kom lørdag med et udspil til landsholdsspillerne, der kunne gælde midlertidigt, så kampene mod Slovakiet onsdag og Wales søndag kunne afvikles.

De Spillerforeningen afviste det forslag, betragtede DBU det som et afbud fra spillerne. Derfor har DBU siden arbejdet på at sammensætte et alternativt hold af spillere til kampen. Det arbejde har indtil videre sendt unionen helt ned i divisionerne for at finde spillere, der villige til at repræsentere Danmark onsdag.