Eriksen og co. spiller fjerde kamp på 10 dage, men 'det er godt at mærke, at man lever'

Mandag aften møder det danske herrelandshold Østrig i Parken, når der igen skal spilles Nations League.

Christian Eriksen har spillet fuld tid i Danmarks tre Nations League-kampe i juni. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Inden mandagens møde med Østrig blev landstræner Kasper Hjulmand spurgt ind til den danske trups forfatning, for kampen er "nummer fire på 10 eller 11 dage".

- 10 dage, svarede Kasper Hjulmand prompte.

Det tætte program i Nations League begyndte i Paris og siden har to sejre og et nederlag sat sine spor i danskernes efterhånden ømme stænger. Flere har forladt landsholdssamlingen med skader, mens andre har spillet samtlige 270 minutter mod Frankrig, Østrig og Kroatien.

En af danskerne med fuld plade på spilleminutter er Christian Eriksen, der bar anførerbindet under fredagens nederlag til Kroatien i Parken.

- Man kan godt mærke, at man har spillet så mange kampe på så få dage. Jeg er godt tilpas og er et godt sted, selvom der har været mange kampe. Det er godt at mærke, at man lever lidt, siger Christian Eriksen.

Thomas Delaney blev søndag sendt på sommerferie efter at have givet "alt, hvad han havde i sig". Det blev samtidig meldt ud, at angriberen Yussuf Poulsen ikke kan komme sig over den skade, han pådrog sig i slutminutterne af nederlaget til Kroatien.

For ni dage siden scorede Andreas Cornelius to gange i Paris og sikrede en dansk sejr mod de franske verdensmestre. (Foto: Jean-Francois Badias © Associated Press)

Derfor er Kasper Hjulmand også på en lidt anden opgave, end han er vant til.

- Efter hver træning kigger vi på, hvem der har kræfter tilbage. Puslespillet handler om at se på, hvordan vi kan komme igennem kampen med 11 mand på banen.

Det er foreløbigt lykkes at både starte og slutte Nations League-kampene med 11 mand på banen, og landstræneren er da også fortrøstningsfuld forud for mandagens udsolgte opgør i Parken.

- Vi gør, hvad vi kan. Når vi siger, at det er hårdt, må man aldrig oversætte det til, at vi ikke er klar, og at vi ikke vil kæmpe for pointene. Det er ikke sådan, det er, siger Kasper Hjulmand.

'Værre end en slutrunde'

Østrig er også forslået efter et tætpakket program. De må blandt andre undvære verdensstjernen David Alaba, der for to uger siden vandt Champions League med sin spanske klub, Real Madrid.

- Det er et godt tidspunkt at møde Østrig. De kommer også til at spille anderledes, fordi de også mangler nøglespillere, siger Christian Eriksen.

Landsholdet har i weekenden trænet i Helsingør. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

Et år efter kreatørens hjertestop mod Finland kan han se tilbage på en sæson, der først for alvor blev genstartet i foråret, hvor han skiftede til engelske Brentford. Anderledes er det for midtbanekollega Pierre Emile Højbjerg, der spiller sin 59. kamp i sæsonen, hvis han skal i aktion mandag aften.

- Jeg er overbevist om, at hjemmebanefordelen kan komme til at betyde noget. Men det er vigtigt, at vi som landshold får det til at betyde noget.

- Som spiller bliver man meget begejstret, når man mærker den kulisse, vi har i ryggen. Vi tager intet forgivet, for det betyder utrolig meget at være ét med folk i og omkring Parken, som følger os, siger Pierre Emile Højbjerg.

Tottenham-spilleren har været oftere i aktion end de fleste i løbet af den nu snart overståede sæson. Men programmet er tæt. Ved sommerens EM-slutrunde spillede Danmark seks kampe over 25 dage.

Når spillerne efter mandagens kamp mod Østrig kan gå på sommerferie, har de overstået fire Nations League-opgør på 10 dage.

- Det er værre end en slutrunde. Det er aldrig sket ved en slutrunde, at der bliver spillet fire kampe på 10 dage. Det er meget mere komprimeret og en helt anden historie end ved et EM eller et VM, siger Kasper Hjulmand.

Opgøret spilles mandag aften klokken 20.45 og kan følges på DR.dk samt i LIGA på P4.