Eriksen om lillesøsterlandsholdet: Hun har også været lidt jaloux på mig

Christian Eriksens lillesøster, Louise Eriksen, er udtaget til landsholdets kamp mod Finland i april.

Christian Eriksen debuterede på landsholdet som 18-årig. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Fodboldgenerne er ikke til at tage fejl af hos familien Eriksen fra Middelfart. Storebror Christian er en af Premier Leagues største offensive profiler, og weekend efter weekend skaber han frygt i modstandernes forsvarsspillere, når de står over for en af danskerens præcise dødbolde.

Og lillesøster Louise Eriksen er pænt på vej i fodsporene på sin storebror – i går blev den 21-årige forsvarsspiller udtaget til landsholdets kampe i april mod Finland.

- Jeg er som bror rigtig stolt over, hun er blevet udtaget til landsholdet. Det er et skridt på vejen. Jeg ved, hun har store drømme med fodbolden, siger Christian Eriksen til DR. - Og jeg ved også, at hun har kigget med jalousi på, hvordan det foregår med drengene, og hvordan det har foregået med mig, så jeg er rigtig glad for, at hun får muligheden for at se, hvordan det foregår på landsholdet.

Trænet i haven

Der er fire år mellem de to søskende, der som yngre brugte meget tid sammen på at spille fodbold.

- Vi har været ude i haven utrolig mange gange. Og hun har også tit været nede på det, der hedder Åbanerne og spillet med dem, der var endnu ældre.

Louise Eriksen spiller til dagligt i KoldingQ, men skulle karrieren føre hende til en klub i udlandet, vil hun vide fra nærmeste hold, hvad hun går ind til.

- Jeg tror måske, hun er den af dem, der ved bedst, hvordan det foregår i udlandet. Hun har trods alt været med mig i Ajax og Tottenham og se, hvordan det foregår. Men selvfølgelig ved hun, at det er anderledes hos kvinderne end mændene, og det tror jeg også, hun er lidt halvirriteret.

Louise Eriksen har tidligere spillet to kampe på U16-landsholdet.