Eriksen: Vi har ikke haft helvedes meget tid - men det var lovende

Den fynske kreatør på den danske midtbane så lovende takter i den danske sejr over Island.

Christian Eriksen spillede en rigtig god kamp i Danmarks sejr over Island. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Kodeordet for Christian Eriksen efter landsholdets 2-1-sejr over Island er dettte: lovende.

Fynboen spillede selv en strålende kamp, men var langt fra ene om at imponere i den nye landstræner Åge Hareides 3-5-2-system.

Over hele linjen var der gode takter fra de danske spillere.

- Det var rigtig fint. Det var lovende. Med nogle, der har været med før og nogle nye, siger Christian Eriksen, der ser store perspektiver i Åge Hareides system og direkte spillestil.

- Det var lovende, at vi kunne spille fremad mod et hold, der stod langt tilbage på banen. Det gjorde det nemmere for os spille bolden ud, når vi står med fem bagved. Det gav plads på kanterne, men faktisk også inde centralt, siger Christian Eriksen, der i løbet af kampen diskede op med indtil flere giftige afleveringer.

Giv det tid

Rom blev dog ikke bygget på en dag, og der var da også skønhedsfejl i det danske spil, og defensivt så det ikke hele kampen igennem bundsolidt ud.

- Vi har kun haft to træninger, så der har ikke været så helvedes meget tid på træningsbanen, men efter vi fik fandt os til rette, så det lovende ud, siger Christian Eriksen, der ikke er i tvivl om, at Åge Hareide nok skal få rettet de sidste detaljer til.

- For ham er det vigtigt, at vi vender os til systemet og de muligheder, som systemet giver.

Næste opgave for Eriksen og kompagni er i næste uge, hvor Danmark tirsdag aften møder Skotland på Hampden Park i Glasgow.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve