Et feststemt Parken sagde velkommen hjem. Fodboldherrerne takkede med tre sikre point mod Skotland

Danmark besejrede Skotland 2-0 i den fjerde kamp i VM-kvalifikationen.

Danmarks sejr mod Skotland blev grundlagt tidligt i første halvleg med to scoringer. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Der var nogen, der prøvede at fortælle os noget.

Det var blevet 1. september, de facto årets første efterårsdag, men alligevel – stædigt, med en snert af selvfølgelighed – nægtede sommeren 2021 simpelthen at slippe.

Lune i luften over Parken og den hjemvendte flok af danske fodbolddrenge.

Folket havde fået sig sit landshold tilbage, det mærkedes, og da først nationalmelodien fik det tag, Parken ikke havde fremme, til at lette, var der ingen vej tilbage.

Koret på 34.562 stemmer fik nemlig, hvad de var kommet efter. Mere fodbold, mere finurligt spil og fuld fart fremad mod VM-slutrunden.

Kvalifikationskampen mod Skotland blev reelt afgjort på et effektivt kvarter og med 2-0 på tavlen har Danmark nu maksimumpoint efter fire kampe.

Klokken er ti minutter i Qatar, hvis det fortsætter i samme spor.

Danmarks fodboldherrer har fortsat maksimumpoint efter fire kampe i VM-kvalifikationen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Landstræner Hjulmand havde samme pensel med som ved EM og malede lignende taktiske streger på lærredet. Hurtig boldomgang på banens sidste tredjedel og aggressivitet i genpresset. Castet var dog et lidt andet med Dolberg og Braithwaite ude. I stedet skulle trioen Damsgaard, Poulsen og Skov Olsen kreere.

Det skulle nu nok kunne lade sig gøre.

Først ville Daniel Wass dog også være med i hulen. Konstant sagde han farvel til forsvaret, som flyvske wingbacks jo gør, og søgte ind i målfeltet. Han løb og ventede på ét eller andet. Efter 14 minutter kom det med kantstenslevering.

Pierre-Emile Højbjergs tværbold fra modsatte side af feltet dalede nemlig ned med fornøden præcision. Wass rokkede med låget i luften og pandede Danmark foran 1-0.

Daniel Wass scorer til 1-0 under VM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Skotland i Parken. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Mange gode ting kommer i par. Remoulade og ristede løg, Joakim Mæhle og Mikkel Damsgaard. Bare for at nævne et par stykker.

Minuttet efter føringsmålet gav den danske duo dagens gæster endnu mere at tænke over, da der blev leget kispus med to skotske forsvarsspillere. Kælen aflevering bagom standbenet fra den kommende æresborger i Østervrå, Joakim Mæhle, og tillige tilpassede temperaturer på det lille chip Damsgaard sendte retur.

Så kunne Mæhles yderside, I ved nok hvilken, nemt dreje 2-0 målet i nettet.

Ja, pludselig kunne Danmarks fodboldherrer det hele, og da Parken råbte ’skyyyyd’, blev fristelsen simpelthen for stor, selv for Pierre-Emile Højbjerg. Langskuddet var dog mere bolddrengens opgave end Craig Gordon i Skotlands mål.

Kort efter mindede skotterne os om, at de ikke var rejst til Danmark for at se Den Lille Havfrue. Drilsk dybdebold snød kaptajn Kjær, der strakte sig forgæves. Heldigvis fik Andreas Christensen løbet bold og modstander op, inden han ekspederede den ud af farezonen og dermed også Danmark sikkert i omklædningsrummet.

Forrygende i Chelsea for tiden, ham 'AC'. Samme høje niveau i rødt og hvidt.

Mere Skotland, mindre leg og lir

Med tingenes tilstand lettede danskerne en smule på pedalen efter pausen. Kombinationerne stadigvæk gode, også så gode, at de med skotsk pas halsede efter, men der blev overladt en smule mere initiativ til gæsterne.

Flere fornuftige sekvenser fra dem. De lange, adresseløse bolde ind omkring det lille målfelt virkede imidlertid som den dårligst mulige løsning. Hvorfor? Joachim Andersen og Simon Kjær.

Øget skotsk initiativ var dog ikke det samme som et overtag. Danmark havde fortsat greb om tingene, og det virkede egentlig til, at holdet selv bestemte, hvornår de stak kniven ind.

Som da lidt let, velkoordineret boldomgang havnede for fødderne af Thomas Delaney, der trykkede af. Craig Gorden redningsmand med en strakt arm.

Thomas Delaney hakker til bolden fra distancen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Største skotske mulighed kom med små ti minutter tilbage, hvor Kasper Schmeichel understregede, hvorfor en fodboldkamp først er færdigspillet efter 90 minutter plus tillægstid.

Havde han ikke fundet en hurtig refleksredning frem, var Skotland kommet på 1-2. Så havde det pludselig været noget helt andet, ikke? Måske.

Men det blev det ikke. Og da Joakim Mæhle fræsede op ad sidelinjen for Gud ved hvilken gang, sendte man en venlig tanke i retning af Parkens greenkeeper.

Heldigt nok, at motoren Mæhle ikke er FCK-spiller. Ellers ville der være en lang, brun stribe i græsset langs venstreflanken året rundt. Sikke en arbejdsiver og fortjent kåret til man of the match på en aften, hvor Danmark tog endnu et skridt mod VM i Qatar.

FacebookTwitter