Fejl mod Kroatien irriterer Kaptajn-Kjær: 'Vi smider nogle dumme bolde væk'

Landsholdsanfører Simon Kjær var skuffet over de danske boldtab mod Kroatien.

Simon Kjær var utilfreds med det danske spil efter nederlaget i Zagreb. (Foto: Antonio Bronic © Ritzau Scanpix)

Simon Kjær fik ikke den tilbagekomst til det danske landshold, som han havde ønsket.

I 10 måneder har landsholdet undværet anføreren, der har været ude med en knæskade. Torsdag aften spillede han så sin første landskamp siden november sidste år, da Danmark tabte 2-1 til Kroatien i Nations League.

Dermed smed Danmark førstepladsen i gruppen, som kroaterne nu er i besiddelse af.

- Det er små, små detaljer i kampen. Vi vil begge gerne have bolden. De behandler bolden lidt bedre i visse situationer. Vi smider nogle dumme bolde væk, som vi ikke skal smide væk, siger Simon Kjær umiddelbart efter slutfløjtet til TV 2 Sport.

Landsholdskaptajnen ærgrer sig over de scoringer, som Danmark tillod imod sig.

- De får to pis-mål, men det er de ting, der sker i fodbold. Ved mål nummer to viser de nogle af de ting, de kan på kuglen, erkender Simon Kjær.

Aftenens danske højdepunkt sørgede Christian Eriksen midt i anden halvleg, da han bankede et langskud i mål til 1-1.

Christian Eriksen nåede knap nok at fejre sin glimrende scoring, inden bolden lå i det danske mål. (Foto: Antonio Bronic © Ritzau Scanpix)

Scoringen endte dog med at være forgæves, da Kroatien scorede sejrsmålet kort tid efter. Og det går landsholdsback Joakim Mæhle på, at landsholdet ikke strammede sig yderligere an i minutterne efter egen scoring.

- Christian scorer et fantastisk mål, men så er det klart, at vi dummer os ved at lade dem komme så tæt på feltet og så åbent et skud. Det er mega skuffende, siger Joakim Mæhle, der får opbakning af sin backkollega.

- Det må bare ikke ske. Der skal vi i de næste fem-ti minutter bare lade kampen sætte sig. Det pisse irriterende, at vi indkasserer 2-1-målet, lige efter vi har udlignet, siger Rasmus Nissen Kristensen.

Med torsdagens nederlag er Danmark tvunget til at slå Frankrig på søndag i den sidste Nations League-kamp og samtidig afhængig af, at Østrig tager point fra Kroatien, hvis førstepladsen skal blive en realitet.

Derfor er der ingen grund til at bruge så meget krudt på det, der kommer til at foregå i Wien.

- Vi kan ikke selv afgøre det, så vi skal fokusere på at gøre vores i Parken, siger Rasmus Nissen Kristensen.

På trods af at forudsætningerne for søndagens kamp i nationalarenaen kunne have været bedre, så er det et dansk landshold, der glæder sig til, hvad der venter.

- Det er de kampe, vi elsker at spille. Det er vi alle sammen enige om. Vi slog dem (Frankrig, red.) på udebane, så der er ingen tvivl om, at vi har selvtilliden med, siger Joakim Mæhle.

Se stillingen i Danmarks Nations League-gruppe herunder: