Fejlfri forsvarsspiller, dynamo på midten og offensivt våben: Tre nye hvalpe i landsholdsflokken

Herrernes fodboldlandshold er samlet igen efter en lang pause, og denne gang er det med tre nye i flokken.

(Foto: SCANPIX © Scanpix)

De seneste år har det været den samme stamme, der har båret det danske fodboldlandshold i en periode, hvor der har været rigeligt med succes.

Nu mødes herrelandsholdet så igen for første gang siden november, men denne gang er det med tre helt nye navne. Joachim Andersen fra Sampdoria, Philip Billing fra Huddersfield og så Jacob Bruun Larsen fra Dortmund, der har erstattet den skadede Robert Skov.

- Alle tre er unge drenge, men de skal også lære at være en del af et landshold. Vi har mange dygtige spillere, men det er vigtigt at have en rotation, så man også kan se på nogle af de unge spillere, forklarer Åge Hareide.

-Det er vigtigt at få skiftet ud over tid for at se nye ansigter og se, om de spillere, som gør det godt på U21-landsholdet, også kan gøre det godt på A-landsholdet, forklarer landstræneren.

Men hvem er de tre spillere, og hvad kan de egentlig give det danske fodboldlandshold. Det har vi dykket nærmere i.

Joachim Andersen, 22-årig forsvarsspiller i Sampdoria

Forsvarsspilleren tog det tidlige hop fra FC Midtjyllands ungdomshold til hollandske Twente i 2013 som kun 17-årig og spillede der indtil 2017. Men gennembruddet er kommet i denne sæson hos italienske Sampdoria, hvor han har spillet fast og nu bliver sat i forbindelse med klubber som Inter og Tottenham.

- Jeg kommer fra Holland, hvor jeg har lært det tekniske og er blevet en rigtig god boldspillende forsvarsspiller. Nu er jeg så kommet til Italien, hvor jeg har lært det taktiske om at være en rigtig forsvarsspiller, siger Joachim Andersen.

- Han har gjort det rigtig godt i Sampdoria. Han spiller i en hård liga dernede, og hvis man vil lære forsvarsspil, så skal man tage til Italien, fordi der lærer man at være fejlfri. Det har Joachim været. Han laver vældig få fejl i løbet af 90 minutter, siger Åge Hareide om forsvarsspilleren.

Philip Billing, 22-årig midtbanespiller i Huddersfield

Ligesom Joachim Andersen tog Billing også det tidlige spring fra dansk fodbold til en international klub. Han kom fra ungdomsrækken i Esbjerg til Huddersfield, hvor han langsomt har arbejdet sig frem til spilletid. Selvom det har været en tung sæson for Premier League-holdet, så spiller han næsten fast hos bundproppen.

- Han er først og fremmest en kæmpe stor mand, må man sige. Han er en trussel i begge felter, god til at forsvare og selvfølgelig også angribe. Det er en rigtig god spiller med bolden i fødderne og et rigtig godt overblik. Nu er det ikke meget, jeg har spillet imod ham, men jeg har været meget imponeret, når jeg har set ham, siger Kasper Schmeichel om midtbanespilleren.

- Han er en anden type på midten, end dem vi har nu. Han er stærk i duel- og løbespillet. Det kan være vigtigt at have det inde på banen i visse sammenhænge, når møder hold, som er stærke derinde. Han har klaret sig godt i Premier League. Selvom han har spillet på et hold, som ikke har hentet så mange point, har han haft en fin fremgang som spiller, forklarer Philip Billing.

Jacob Bruun Larsen, 20-årig kantspiler i Dortmund

Ligesom de to andre rykkede Jacob Bruun Larsen også hurtigt til udlandet, da han som 15-årig skiftede Lyngby ud med Dortmund. Han startede som lyn og torden i denne sæson for storklubben Dortmund, men efter at have været nede i en lille bølgedal formmæssigt, er det unge stortalent ved at kæmpe sig tilbage i varmen hos de tyske giganter.

- Jacob spiller oftest venstrekant, men kan også spille ude i højre side. Han spillede også helt i front i weekenden, hvor han spillede en rigtig god kamp for os. Han er en hurtig og aggressiv spiller, som sparker godt, så han er ikke en typisk driblekantspiller, siger Thomas Delaney.

- Det er en type, som vi ikke har så mange af i Danmark, og han er selvfølgelig godt skolet. Han har været fire-fem år i Dortmund, og der lærer man også et par ting. Han er langt fra færdigudviklet, men helt klar spændende, og det er jo også derfor, at han er her, forklarer han.

Danmark spiller to landskampe i denne landsholdssamling. Den første kamp er på torsdag mod Kosovo. Det er en testkamp før den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Schweiz den 26. marts i Schweiz.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk