Fem skarpe schweizere, vi skal passe på: Her er deres styrker

Det danske landshold tager i aften første skridt på vejen mod EM-slutrunden 2020, når holdet gæster Schweiz.

Granit Xhaka, til venstre, og Manuel Obafemi Akanji, til højre, er to af Schweiz' profiler. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)

Det schweiziske mandskab, som Åge Hareides tropper står over for i aften, er ikke spækket med stjernespillere. Holdet er tværtimod en stærk sammentømret enhed, meget lig det danske mandskab.

Men præcis som det forholder sig på det danske landshold, er der alligevel nogen, som på en rigtig god dag kan løfte hele holdet. Det starter med Manuel Obafemi Akanji og Ricardo Rodriguez i bagkæden, videre til Steven Zuber og Granit Xhaka på midtbanen og i front Schalke 04-angriberen Breel Embolo.

Herunder peger DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul på, hvilke styrker de fem schweizere har.

1

Breel Embolo, 22 år, angriber

- Han blev engang regnet som en af Europas største talenter. I dag er han 22 år og har haft nogle skader siden da. Han er en både fysisk og teknisk spiller.

- Det er især hans styrke, han bruger til at skabe ravage – blandt andet som han gjorde for Schweiz forleden, da han lagde op til Zubers mål mod Georgien. Så han vil gå ind og tage nogle fysiske dueller med de danske midterforsvarere.

2

Manuel Obafemi Akanji, 23 år, midterforsvarer

- Han er bare 23 år, men er allerede blevet en stor profil i Bundesligaen, hvor han spiller for Dortmund. Han er vigtigt på det schweiziske landshold, fordi han har lukket et hul i midterforsvaret, hvor de ellers har været lidt svage. Han har både et godt blik for spillet og en god fysik.

3

Ricardo Rodriguez, 26 år, venstre back

- Han er en af dem, der været med i mange år – både til VM i 2014, EM to år senere og også VM i 2018. Han er en stabil venstre back, der har et rigtig godt blik for at score mål, som han både gør på straffespark, dødbolde og i åbent spil. Han er super god teknisk, men er også meget påpasselig i det defensive.

4

Granit Xhaka, 26 år, central midtbanespiller

- Omdrejningspunktet på det schweiziske landshold. Han spiller med enormt hjerte, og han er meget tilstede i kampene, og nogle gange går det også lidt over gevind – han har en voldsom historik med at få både gule og røde kort.

- Så han er en omdiskuteret spiller, men han er en stor figur på deres hold. Fodboldmæssigt har han et farligt våben i sit skud og sine afleveringer, og når han er bedst er han også rigtig god til at diktere kampene.

5

Steven Zuber, 27 år, venstre midtbanespiller

- Han scorede til 1-0 mod Georgien forleden, og han er i rigtig god målform for tiden. På et hold, der ikke laver ret mange mål, der er han en af dem, hvor de godt kan komme fra. Han ligger ude til venstre, og han kan godt give den danske højre back nogle udfordringer.

Kampen mellem Schweiz og Danmark begynder kl. 20.45. Kampen kan følges i LIGA på p3 eller i tekst her på dr.dk, og så kan den også ses i fjernsynet på Kanal 5.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter