Fodbolddirektøren fløj op fra stolen ved lodtrækning: ’Den ekstra kamp betyder rigtig meget’

Peter Møller kunne ikke skjule glæden, efter Danmark kom op fra hatten ved dagens lodtrækning om den ekstra hjemmekamp til EM-slutrunden.

ARKIVFOTO Peter Møller er meget glad for, at lodtrækningen gik Danmarks vej. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Nogle vil påstå, at heldet forfølger herrelandsholdet for tiden. Det så man senest fredag, da Danmark efter en lodtrækning fik en ekstra hjemmekamp ved den forestående EM-slutrunde i fodbold til sommer.

Det betyder, at alle tre danske kampe i gruppespillet i turneringen vil blive spillet i Parken, og det er noget, som DBU’s fodbolddirektør, Peter Møller, er utrolig glad for.

- Jeg fløj op fra stolen. Det kommer til at betyde rigtig meget for spillerne, men ikke mindst for de danske fans, siger Peter Møller.

Han påpeger, at DBU arbejder på at gøre distancen mellem spillerne og fans markant mindre, og han siger, at den ekstra hjemmekamp ved EM kan hjælpe til med det.

- Den ekstra kamp gør selvfølgelig, at euforien, hypen og glæden omkring det her kan blive endnu større.

Danmark kommer helt sikkert i gruppe med Rusland og Belgien ved slutrunden, og så bliver det sidste land afgjort den 30. november, men alt peger mod, at det bliver enten Finland eller Wales.

Kampene bliver spillet den 13., 18. og 22. juni, og det kan være en stor fordel for det danske landshold, at alle kampene er i Parken.

- Vi kan blive boende i Helsingør, som bliver vores lejr igennem turneringen. Vi slipper derfor for at rejse rundt, og det er en kæmpe fordel, siger Peter Møller.

- Vi planlægger så, at vi ikke skal rejse så meget i starten af turneringen, og når vi så kommer længere hen i turneringen, håber vi, at vi skal rejse mere, siger han.

Opbakningen på stadion bliver ikke lige så markant, som når Danmark normalt spiller på hjemmebane til en kvalifikationskamp. Til slutrunder er det nemlig ikke DBU, som styrer, hvem der får billetter.

Hvis resultaterne fortsætter med at komme, kan herrelandsholdet godt forberede sig på en ny fest. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Alle hold bliver behandlet lige, og det betyder, at begge land får tilbudt 5.000 billetter i Parken. På den måde bliver det sværere at skabe den vokale opbakning.

- Der kommer ikke til at sidde 33.000 i rødt og hvidt. Vi får formentlig mellem 8.000-9.000 billetter, så det bliver ikke lige så markant som normalt, siger Peter Møller.

- Jeg håber selvfølgelig, at det er med til at øge vores chancer, men i sidste ende bliver det hele afgjort på græsset, siger DBU’s fodbolddirektør.

Lodtrækningen til EM-slutrunden kommer til at foregå den 30. november. Til den tid kender vi hele Danmarks gruppe samt spilletidspunkter.