Fodboldkaos hersker i landsholdslejren: Flere spillere hasteindkaldt til nabobrag

Coronakaos i landsholdslejren sender landstrænerduo og en række spillere i isolation.

Vikarierende landstræner mod Sverige Ebbe Sand (til venstre) og landsholdslæge Morten Boesen til pressemøde efter landsholdets positive coronatest. (Foto: Anders KjæRbye © Anders Kjærbye - dbufoto.dk)

Det er ikke mange gode nyheder, der kommer fra det danske fodboldlandshold i disse dage.

Syv landsholdsspillere fra engelske klubber fik i søndags ikke lov at rejse hjem til landsholdslejren på grund af de britiske regler omkring indrejse til Danmark.

Den situation krævede, at landstræner Kasper Hjulmand skulle kigge andre veje i forhold til at få samlet et landshold til testkampen mod det svenske landshold onsdag aften.

Tirsdag formiddag opstod der igen store udfordringer i lejren. Dansk Boldspil-Union, DBU, kunne i en pressemeddelelse fortælle, at Robert Skov og en af landsholdets behandlere var testet positiv for coronavirus.

Ud fra et forsigtighedsprincip valgte DBU derfor med det samme at isolere landstræner Kasper Hjulmand, assistenttræner Morten Wieghorst, otte landsholdsspillere foruden Robert Skov samt nogle få medlemmer af staben.

Robert Skov er blevet testet positiv for coronavirus forud for landskampen mod Sverige. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul vurderer situationen i landsholdslejren som kaotisk.

- Det er fodboldkaos, der hersker lige nu omkring landsholdet. Det er kaotisk lige nu.

- I dette øjeblik bliver der hasteindkaldt spillere fra dele af landet, som kan stille op for landsholdet i morgen aften (onsdag, red.), siger Andreas Kraul.

Andreas Kraul vurderede før landsholdets pressemøde situationen:

Angrebstræner for landsholdet Ebbe Sand kommer til at stå i spidsen for landsholdet i kampen mod Sverige onsdag med kontakt til Kasper Hjulmand på afstand.

I alt må Ebbe Sand se bort fra 18 spillere, der i de seneste dage på grund af britiske regler og coronaisolation ikke må spille.

De syv nye spillere kan ses herunder:

Det er dog noget den vikarierende landstræner ser som en positiv udfordring, da han tirsdag middag talte til pressen på et virtuelt pressemøde fra Hotel Marienlyst.

- Vi kan stadig stille et slagkraftigt hold. Ikke på papiret det stærkeste hold, men spillerne vil gøre alt. Kampen har bestemt sin berettigelse. Den skal ikke bare overstås.

- Kampen betyder stadig meget for koefficient-pointene frem mod VM-kvalifikationen. Lad os få vendt situationen til en positiv udfordring, siger Ebbe Sand.

Pointene Ebbe Sand refererer til, er de point der afgør, hvilken seedning landsholdet får forud for den kommende VM-kvalifikation. Lige nu er landsholdet seedet i det bedste lag, og derfor er det vigtigt, landsholdet samler point mod Sverige, så pladsen i top-ti sikres.

- Vi kan stadig stille et slagkraftigt hold. Ikke på papiret det stærkeste hold, men spillerne vil gøre alt. Kampen har bestemt sin berettigelse. Den skal ikke bare overstås, siger Ebbe Sand. (Foto: Anders KjæRbye © Anders Kjærbye - dbufoto.dk)

Overholdt alle retningslinjer

pressemødet var også landsholdslæge Morten Boesen til stede, der fortalte, at spillerne efter deres ankomst i lejren var blevet testet to gange. Den første test var en såkaldt quicktest, der ikke er lige så præcis som laboratorietesten, og her var ingen spillere testet positive.

Da svaret kom på laboratorietesten, var situationen en anden. Robert Skov og en af landsholdets behandlere var testet positiv, og det satte staben på arbejde i nat og i morges.

- Vi har overholdt alle retningslinjer i protokollerne. Vi har brugt hele natten og morgenen på at lave en risikoanalyse om, hvem de (Skov og behandleren, red.) har været i kontakt med, siger Morten Boesen på pressemødet.

Herefter udarbejdede Morten Boesen og de øvrige medlemmer af staben en bruttoliste på personer, der skulle gå i isolation. Heriblandt landstræner Kasper Hjulmand.

Morten Boesen blev på pressemødet spurgt ind til, om det overhovedet er forsvarligt at spille landskampen mod Sverige, og hertil svarede han.

- Det er forsvarligt at spille kampen. Vi skal huske, at alle andre er testet negative - ikke bare i går (mandag, red.), men også inden deres kampe i weekenden og i alle andre tidligere tilfælde.

Vikarierende landstræner Ebbe Sand sætter ord på den specielle situation nedenfor.

Kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer, fortalte på pressemødet, at det ikke har været en overvejelse at aflyse kampen mod Sverige.

Det er i sandhed en speciel situation, som det danske landshold befinder sig i, og der er ingen tvivl om, at startelveren kommer til at bære præg af en del nye ansigter onsdag aften.

- Det bliver jo en bizar landskamp i en række af bizarre udviklinger omkring landsholdet i de her dage, siger Andreas Kraul om situationen.

Landsholdet spiller kampen mod Sverige onsdag aften klokken 19.30. Du kan følge kampen i tv på Kanal 5 samt i LIGA på P3.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter