Fortrøstningsfulde danskere: ’Vi kan stadig selv afgøre det’

De danske fodboldherrer er fortrøstningsfulde frem mod de sidste kampe i EM-kvalifikationen til trods for det uafgjorte resultat mod Georgien.

Det danske fodboldlandshold spillede søndag aften 0-0 ude mod Georgien i EM-kvalifikationen. En kamp, som på papiret skulle have givet tre sikre point på kontoen, men som endte med at blive en rodet affære.

Jon Dahl Tomasson, der stod i spidsen for truppen i landstræner Åge Hareides fravær, var dog fortrøstningsfuld efter kampens slutfløjt.

- Vi kan da være skuffede. På forkant af situationen ville vi have haft tre point, men som kampen udvikler sig, og vi ikke var i stand til at skabe flere chancer, end vi gjorde, så må man spille til nul, uddyber han.

Det uafgjorte resultat mod nummer 94 på FIFA’s verdensrangliste bliver også mødt med en vis erkendelighed fra landstræneren.

- Sådan er det jo bare nogle gange, når man spiller mod et lavtliggende hold. Det skal vi selvfølgelig blive bedre til at løse, siger Jon Dahl Tomasson.

’0-0 her er ikke en katastrofe’

Den vikarierende landstræner bakkes op af anfører Simon Kjær, der var optimistisk omkring fremtiden til trods for kampens resultat.

- Hvis jeg kigger tilbage nu, så kreerer vi egentlig de chancer, som skal til i en tæt kamp. Det er to vidt forskellige kampe at spille mod dem ude og spille mod dem hjemme, siger anføreren og forsætter.

- 0-0 her er ikke en katastrofe. Det er noget, vi kan leve med. Havde vi ønsket mere? Absolut. Men overordnet set skal vi tage det her point med, og vi kan stadigvæk selv afgøre det. Det er acceptabelt.

Danmark har tidligere mødt Georgien i EM-kvalifikationen, hvor det i marts blev til en 5-1-sejr til danskerne. Inden aftenens opgør var spillerne forberedte på en vanskelig udebanekamp, der blev præcis ligeså svær, som de danske spillere havde forventet.

- Det var et andet hold. Da vi mødte dem i Parken, scorede vi på de rigtige tidspunkter – det gjorde vi ikke i dag. I dag manglede vi held og kynisme, som vi havde i den kamp, siger midtbanekreatøren Christian Eriksen.

- Vi havde været i en meget værre situation, hvis vi havde tabt. Det vidste vi også godt. I sidste ende er uafgjort egentlig okay. Vi er i samme situation, som hvis vi havde vundet. Vi skal stadig vinde vores resterende kampe.

Danmark spiller den næste kamp i EM-kvalifikationen den 12. oktober mod Schweiz i et udsolgt Parken.

Facebook
Twitter