Fra knoldet grønsvær til moderne hybridgræs: Landsholdet indtager ny træningsbane i Herning

Åge Hareide og herrelandsholdet trænede i dag for første gang på den nye topmoderne hybridbane i Herning.

Flotte grønne fodboldbaner og november er oftest ikke to ting, som hænger sammen i Danmark.

Derfor har landsholdsherrerne også været vant til på denne tid af året at skulle finpudse taktikken forud for landskampe på baner, som ikke levede op til de standarder, de fleste af spillerne er vant til i deres klubber rundt om i Fodboldeuropa.

Men det er fortid nu. I denne uge skal landsholdet nemlig lade op til deres næstsidste EM-kvalifikationskamp mod Gibraltar på en ny hybridbane i Herning.

Sidste efterår gik klubben Herning Fremad, hvor den nye bane ligger, Herning Kommune og DBU sammen om at etablere nogle faciliteter, hvor de danske landshold skal træne under gode forhold til trods for årstiden.

Og bedømt ud fra de umiddelbare reaktioner fra landsholdet før mandagens træning, er glæden stor over en topmoderne hybridbane.

- Den ser god og flot ud. Det er det første, man kan sige. Forhåbentlig er den lige så god, når man træner på den, og vi kan få lov til at træne en masse på den, uden den går i stykker. Det er tit problemet på denne årstid, siger angriberen Yussuf Poulsen.

Danmarks målmand Kasper Schmeichel trænede i dag med spillere fra kvindelandsholdet og en gruppe børn på den nye hybridbane i Herning. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det giver landsholdsanfører Simon Kjær ham ret i.

- Når jeg kigger på banen, ser den rigtig god ud, og det er nogle gange de udfordringer, som vi har stået med, når vi har været samlet i efteråret, at banerne er medtaget på grund af det danske klima.

- Så det er fantastisk, at der er kommet en bane som den her. Det gør også bare, at vi bliver ved med at optimere på alle mulige måder, som gør, at vi kan få resultater, siger Atalanta-spilleren.

Alt handler om kvaliteten af banen

Landsholdet træner normalt i Helsingør op til sine kvalifikationskampe, men om hotelsengen står i Nordsjælland eller i Midtjylland, betyder ikke det store for spillerne.

- For mig er det vigtigste, at banen er god. Hvis banen er god, så er det sjovt at spille fodbold, og det er det, vi er kommet for. Om det så er det ene eller andet hotel, om det er det ene eller andet sted, er sådanset ligegyldigt, siger Yussuf Poulsen.

Sidste år nævnte landstræner Åge Hareide, at han mente landsholdet burde få bedre træningsforhold.

Den udmelding kom i kølvandet på, at nordmanden i marts 2018 havde følt sig nødsaget til at flytte holdets træning til Malmø, da banerne i Helsingør ikke var i god nok stand til at træne på.

Derfor er det også med glæde, at Hareide kigger ud over hybridbanen i Herning.

- Det er meget positivt, at vi får et rigtig godt underlag at træne på i november måned. Det er det, vi har efterlyst i Danmark, for det kan være svært med banen på dette tidspunkt.

- Vi skal være i Helsingør efter Gibraltar-kampen for at restituere, inden vi flyver til Irland. Så det var nødvendigt for os at få nogle gode træninger på godt underlag, siger han.

Netop det med et godt underlag er noget som landsholdets største stjerne, Christian Eriksen, hæfter sig meget ved. For fodbold handler mere og mere om de små detaljer, forklarer han.

- Når vi spiller i England eller i andre topklubber, og alle andre ligaer i det hele taget, så er banerne bare snorlige. Med mulighederne i et lille land som Danmark, er det selvfølgelig sværere end visse andre steder. Men det er utrolig vigtigt, at vi har en god bane, og selvfølgelig er banen i Parken endnu vigtigere, siger han.

Danmark spiller på fredag mod Gibraltar i Parken, inden Irland venter i Dublin på mandag i den sidste EM-kvalifikationskamp. Begge kampe kan følges i LIGA på P3.

Facebook
Twitter