Fra Serie-bomber til landsholdsback: En mere moden Henrik Dalsgaard

Henrik Dalsgaard startede som angriber i Serie 4, men i fredags spiller han højreback på landsholdet med stor succes.

Henrik Dalsgaard spillede fredag sin hidtil bedste landskamp for Danmark. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Man skal være ualmindeligt negativt stemt for at finde en dårlig præstation af en dansk spiller i fredagens landskamp mod Polen. De danske fodboldherrer tromlede polakkerne over med 4-0, og det skyldtes ikke mindst landstræner Åge Hareides taktiske oplæg.

Nordmanden havde valgt at sætte Jens Stryger Larsen over på den venstreback, der normalt tilhører Riza Durmisi, og derfor blev der plads til Henrik Dalsgaard på højrebacken. Den lynhurtige jyde leverede en fremragende præstation med stor fysik i duellerne og overbevisende takter i både hovedspil og indlæg.

Men det har langt fra ligget i kortene, at Henrik Dalsgaard skulle blive landsholdsspiller. Han trådte nemlig først frem på fodboldscenen, da han som 19-årig blev hentet til AaB i 2009. Før det havde han bombet løst i de lavere rækker, hvor det blandt andet blev til 47 mål for Møldrup/Tostrup i Serie 4, da han var bare 17 år gammel.

Mere moden

Det blev dog en kort angriber-karriere for Dalsgaard. I Aalborg manglede man en højreback, da Kasper Bøgelund døjede med skader, og så blev Serie-bomberen omskolet. Siden er turen gået over Zulte Waregem i Belgine, og i maj skiftede han til Brentford i England. Dalsgaard har dog bare udviklet sig i takt med sine skift.

- Jeg træner med bedre spillere hver dag, og jeg træner også med rigtig, rigtig gode spillere på landsholdet. Så man kan næsten ikke undgå at udvikle sig. I Belgien var der især gode kantspillere, hvor man skulle være god en mod en, i England er der mere fysik, så der er mange parametre, man udvikler sig på. Det er en mere moden Henrik Dalsgaard, der står her i dag, end da jeg spillede i AaB, siger Henrik Dalsgaard til DR.

Et fysisk lag

Selvom Dalsgaard i perioder har døjet med skader, har han brugt pauserne fornuftigt ved at bygge på sin fysik – noget han måske manglede lidt, da han først trådt ind i et elitefodboldniveau med skiftet til AaB for otte år siden.

- Jeg har haft nogle skadesperioder, men jeg synes faktisk, de har været gode for mig, for der har jeg kunnet lægge et ekstra fysisk lag på, som jeg ikke gjorde i ungdomsårene. Der er lagt noget på fysisk, og jeg står, som jeg skal i dag, siger han.

4-0-sejren over Polen var Henrik Dalsgaards femte kamp i rødt og hvidt. Mandag kan han få endnu en optræden i nationaltrikoten, når Danmark på udebane møder Armenien i endnu en vigtig VM-kvalifikationskamp. Det opgør spilles klokken 18.00.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter