Franske medier letter på hatten for formidable Danmark og helten Cornelius

Dagen efter Danmarks sejr mod Frankrig i Nations League er der både roser til danskerne og knap så pæne ord til de franske spillere i landets medier.

Fredag aften besejrede Danmark de franske verdensmestre med 2-1 på udebane, (Foto: Geoffroy Van Der Hasselt © Ritzau Scanpix)

For første gang i 20 år har det danske fodboldlandshold for mænd slået Frankrig.

Det er ikke gået ubemærket hen herhjemme, men det er det bestemt heller omtrent tusind kilometer sydvest for den danske grænse.

Dagen efter nederlaget får Kasper Hjulmand og kompagni stor ros i de franske medier, mens langt størstedelen af de franske verdensmestre anderledes må kigge langt efter lovprisende spalter i aviserne.

- Det kolde brusebad og den værst tænkelige start for det franske hold - slået af formidable Danmark, skriver avisen Le Figaro.

- Les Bleus (Frankrigs fodboldlandshold) tabte deres fodfæste i slutningen af kampen og måtte se deres første nederlag siden november 2020 i øjnene.

Karim Benzema var en stor mundfuld for det danske forsvar, men det var en angriber i den anden ende af banen, der endte med at stjæle rampelyset. (Foto: Franck FIfe © Ritzau Scanpix)

Én fransk spiller bliver dog rost til skyerne af hjemlandets medier.

Angriberen Karim Benzema scorede et flot mål til 1-0 i kampens første halvleg, men hans scoring bliver alligevel overskygget af Danmarks præstation.

- Les Bleus formåede aldrig at være lige så storslåede som Benzema mod Danmark. Selvom de blev båret af verdens bedste fodboldspiller, blev Frankrigs fodboldhold nedkæmpet i den nye Nations League-sæson, skriver avisen Le Parisien.

Udover nederlaget fik Frankrig også en over nallerne, da både verdensstjernen Kylian Mbappé samt Manchester United-forsvarsspilleren Raphaël Varane måtte udgå med skader.

Og det gnider ekstra salt i franskmændenes i forvejen åbne sår.

- Som rådden frugt på denne ufordøjelige budding endte de 45 minutter på hovedet med skaden til Kylian Mbappé, skriver Le Parisien.

Helten Cornelius

Rådden frugt eller ufordøjelig budding var der til gengæld ikke meget af over danske Andreas Cornelius mod Frankrig.

Den tårnhøje angriber spillede for få år tilbage en enkelt sæson i franske Bordeaux, og held i sprøjten foran målet havde han ikke meget af her. Det havde han til gengæld fredag aften, hvor han bragede begge danske mål ind på under en halv time.

Og sådan en tilbagevenden vækker opsigt i det franske.

- Efter en mareridtssæson må Bordeaux-fans gnide sig i øjnene fredag aften omkring klokken 22 for at være sikre på at kunne genkende denne stærke, talentfulde og afgørende angriber.

- På 30 minutter scorede Andreas Cornelius to gange, væltede Les Bleus og gav Danmark sejren, skriver L'Équipe.

Dagen derpå høster Andreas Cornelius store roser i franske aviser. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Hans historie i Frankrig taget i betragtning havde nok de færreste franskmænd derfor regnet med, at Andreas Cornelis skulle vende kampen for det danske landshold.

Men det gjorde han altså, og så kan man ikke gøre andet end at lette på hatten.

- Cornelius blev den uventede helt, skriver Le Figaro.

- Ligue 1-seere kender ham lidt. Andreas Cornelius var i Bordeaux i 2018/19, og her scorede han... 3 mål. Og i løbet af én aften, scorede han 2 og slog Les Bleus i denne Nations League-kamp.

Andreas Cornelius og Danmark skal i aktion i Nations League igen allerede på mandag.

Her venter Østrig klokken 20.45, og den kamp kan som altid følges på dr.dk, i Liga på P4 eller ses på TV 2.