Gamle Åge: Den ældste landstræner i nyere tid

Selv om Åge Hareide er tæt på pensionsalderen, kan han sagtens holde længere som landstræner end sin to-årige kontrakt, mener DR Sportens kommentator Marco de los Reyes.

DBU's valg til ny landstræner er 62 år gammel. Og Åge Hareide er også mere et sikkert valg i en krisetid end fremtidens mand, mener DR Sportens kommentator (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

62 år. Så gammel er Danmarks nye træner for landsholdet.

Dermed er Åge Hareide den ældste landstræner det danske landshold har haft siden holdet begyndte sin moderne periode under Sepp Piontek i 1979 og op igennem 1980'erne.

Netop Sepp Piontek var blot 39 år, da han tiltrådte som landstræner. Og Morten Olsen, som Hareide nu skal overtage jobbet fra, var 50 år gammel, da han satte sig i det varme sæde. Altså 12 år yngre end den nye træner.

Men selv om 62 år er en alder, hvor mange overvejer at gå på efterløn, så har DBU valgt at skrive en to-årig kontrakt med norske Åge Hareide.

Og spørger man DR Sportens kommentator, Marco de los Reyes, så betyder alderen ikke så meget.

- Jeg synes ikke, at man kan sige, at Åge Hareide er for gammel til at være landstræner, blot fordi han 62 år. Men alderen betyder da helt klart, at DBU i højere grad har fået en træner med meget erfaring end én med en masse nye ideer om, hvordan fodbold kan og skal spilles.

Men ville det ikke have været bedre med en yngre træner?

- Ikke nødvendigvis. For det handler jo også om, at vi har et landshold, som er i krise, og derfor er der meget brug for én, der med det samme kan gøre noget. Og her spiller erfaring en stor rolle. Lige som når en dansk klub i problemer ansætter Ove Pedersen.

Hvor mange år sidder han?

- Nu har han kun tegnet en to-årig kontrakt med DBU, men skulle han få succes, kan det da sagtens tænkes, at han bliver forlænget med to år mere. Men han ligner ikke én, der kommer til sidde længere end frem til EM 2020.

Kan Danmark så forvente at vinde en EM- eller VM-kvalifikation eller måske en stor pokal med Åge Hareide som chef?

- Danmark får svært ved at komme til VM i 2018. På pressemødet sagde Åge Hareide også, at han anser Polen som det bedste hold i VM-kvalifikationsgruppen, mens Danmark og Rumænien er nogenlunde på niveau med hinanden.

- De øvrige modstandere er Montenegro, Armenien og Kasakhstan. Og man skal jo tænke på, at det kun er nummer et, der går direkte til VM, mens de otte bedste toere ud af ni skal ud i fire playoff-kampe, siger Marco de los Reyes.

Facebook
Twitter