Glæde i Spillerforeningen over ny mand i DBU: ’Peter Møller kan flytte mange ting den rigtige vej’

Spillerforeningens direktør Mads Øland ser frem til samarbejdet med DBU’s nye fodbolddirektør, Peter Møller.

Mads Øland har været direktør i Spillerforeningen siden 1997. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Den tidligere landsholdsspiller og tv-vært Peter Møller blev tirsdag præsenteret som fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU). Det er en ansættelse, som man er godt tilfreds med i Spillerforeningen.

- Jeg synes, det er rigtig godt. Det er én, vi kender rigtig godt i spillerforeningen, fordi han har været formand og været med til at forhandle en landsholdsaftale. Det er en tidligere spiller, der kender spillet indefra – både på og uden for banen. Så vi glæder os meget over det, siger direktør Mads Øland.

I sin nye rolle som fodbolddirektør skal Peter Møller stå i spidsen for udviklingen af dansk fodbold på flere parameter, her iblandt arbejde tæt sammen med netop Mads Øland og Spillerforeningen.

- Jeg synes, vi har et rigtig godt forhold og havde et godt samarbejde den gang, så det regner jeg bestemt også med, at vi får. Nu sidder vi så i hver vores del af dansk fodbold, men jeg ser frem til samarbejdet og glæder mig meget, siger Øland, der også var direktør i Spillerforeningen, da Peter Møller var formand.

- De aktive spillere kender ham nok knap så godt, som jeg gør, på grund af aldersforskellen, men det tror jeg hurtigt, de kommer til. Jeg er sikker på, at de vil være lige så begejstre, når de lærer ham at kende.

Første skridt fra DBU

Dansk Boldspil-Union indgik lørdag en ny seksårig landsholdsaftale med Spillerforeningen og satte dermed punktum for den konflikt, der i september kulminerede, da det såkaldte ”amatørlandshold” måtte trække i nationaldragten i en træningskamp mod Slovakiet.

I den ny aftale blev det indskrevet, at der skal gøres en særlig indsats for at forbedre forholdet mellem unionen og landsholdsspillerne. Med ansættelsen af Peter Møller mener Mads Øland, at DBU har taget et skridt i den retning.

- Det er et godt træk af DBU. Det engagement Peter (Møller, red.) kan bidrage med, og den viden han har, med sin baggrund som spiller, kan flytte mange ting den rigtige vej.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal finde rigtig gode løsninger i de seks år landsholdsaftalen løber. Vi har indgået en aftale på seks år, men der er mange ting, som skal udvikles og forberedes løbende, som aftalt. Så der bliver massere at snakke om, siger Mads Øland.

46-årige Peter Møller har en fortid som professionel fodboldspiller i klubber som AaB, FC København, Brøndby PSV og spanske Oviedo, mens han også har repræsenteret landsholdet i 20 kampe.

De seneste mange år har han arbejdet som vært på DR Sporten, hvor han især blev kendt som ansigt på Fodboldmagasinet hver søndag.

Facebook
Twitter