GRAFIK At Danmark er et lille fodboldland - er en dårlig undskyldning

Danmark er slet ikke så lille en fodboldnation, som vi ofte får talt os selv ned til.

Kan vi undskylde os med, at vi ikke er en stor fodboldnation, når vi skal forklare den glippede direkte EM-kvalifikation?

Ja, hvis du spørger landsholdsmålmand Kasper Schmeichel, efter gårsdagens rundbarbering i Parken mod Frankrig.

- Vi er et lille fodboldland, og det er svært, når du kommer op mod hold som Frankrig eller Portugal, som har mange flere mennesker at vælge imellem, lød det fra Kasper Schmeichel.

Gammel plade

Men holder den forklaring nu også vand? Ekstra Bladets fodboldredaktør Allan Olsen Skyder den ned.

- Albanien, Island, Wales er klar til EM og Slovakiet samt Norge er tæt på. Alle lande med færre indbyggere end Danmark, så den plade gider vi ikke høre igen, skriver han i dagens udgave af Ekstra Bladet.

Syv med færre spillere

Men hvis man nu går et spadestik dybere og ikke bare kigger på indbyggertal men derimod Fifa’s opgørelse over antallet af aktive fodboldspillere i de enkelte lande, så er der endnu mere ammunition til at skyde myten om den lille fodboldnation Danmark ned.

Tallene, som du kan se grafisk opstillet øverst i denne artikel, taler i hvert fald sit tydelige sprog. Både Nordirland og Island har cirka en tiendedel aktive fodboldspillere sammenlignet med Danmark, og alligevel har de kvalificeret sig direkte til EM i Frankrig.

I alt har syv nationer med færre aktive fodboldspillere formået at kvalificere sig. Det bliver faktisk til otte, hvis Kroatien sniger sig forbi Norge tirsdag aften.

Med til statistikken skal det dog siges, at antallet af aktive spillere dækker over både herre og damespillere lagt sammen, så antallet af aktive mandlige spillere forholdsvist kan forskyde sig en smule.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk