Gytkjær byder sig til, og Stryger aner fortsat ikke, hvordan det er at tabe

Christian Gytkjær scorede sit tredje mål på 110 minutter i EM-kvalen, mens Jens Stryger Larsen fejrede 25-kamps jubilæum og forlængede sin ubesejrede A-landsholdskarriere.

Jens Stryger Larsen har endnu ikke tabt en A-landsholdskamp, mens Christian Gytkjær i Gibraltar scorede sit 3. mål på 110 minutters spilletid i EM-kvalifikationen. (Foto: Jon Nazca/Reuters og Liselotte Sabroe/Ritzah Scanpix)

En startplads på det danske fodboldlandshold finder man ikke lige nede ved hylden med tilbudsvarer i supermarkedet.

Det er 29-årige Christian Gytkjær ret bevidst om.

Torsdag aften fik angriberen sin første tur i startopstillingen, da Danmark vandt 6-0 over Gibraltar i EM-kvalifikationen.

- Det var en stor oplevelse at få lov til at starte inde for første gang og få lov at stå og synge med på nationalmelodien. Det er noget, jeg vil huske i lang, lang tid. Det var en fed aften, siger Gytkjær til DR Sporten.

- Det er ikke mange chancer, man får for at starte inde på landsholdet, så det er med at tage den, når man får den. Det lykkedes til sidst.

Han kvitterede, Lech Poznan-spilleren, ved at få netmaskerne til at blafre ad to omgange og gjorde dermed ret god reklame for et genvalg i front til søndagens georgiske landsholdsopgave.

  • Christian Gytkjær scorede to gange i anden halvleg mod Gibraltar i 6-0 sejren. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Angriberens startplads mod Gibraltar var den første i A-landsholdskarrieren. (Foto: Jon Nazca © Scanpix)
1 / 2

Med sine to scoringer er den rød-hvide total nu oppe på tre mål i seks kampe, men kigger man isoleret på EM-kvalifikationen, har Gytkjær scoret tre gange på 110 minutter.

- Jeg forsøger bare at gøre mit arbejde. Det er det, jeg bliver målt på. Så det er jeg fantastisk glad for. Det har jeg arbejdet hårdt for længe, så det vil jeg fortsætte med og håbe på, at der kommer flere muligheder, siger han.

Først er det dog tid til at nyde den nuværende succes, understreger Gytkjær. Det er vigtigt i fodbold.

- Det går så hurtigt, og der er en kamp allerede på søndag. Så det er svært altid lige at få mulighed for at sætte sig ned og nyde det, men det er vigtigt. Så jeg har nydt det lidt i går aftes og sikkert drømt lidt om det i nat også, siger Christian Gytkjær.

Den ubesejrede 25-kamps jubilar

Man kipper med hatten af målscorerne, men efter torsdagens udekamp i baghaven til Gibraltars internationale lufthavn blev der ligeledes klappet anerkendende i retning af Jens Stryger Larsen, venstreback og 25-kamps-jubilar.

Tju-bang, 6-0 sejr og videre i teksten.

Bag Udinese-spillerens landsholdskarriere gemmer sig en forholdsvis vild, nogen vil måske endda kalde den bizar, statistik.

For direkte adspurgt til sit tungeste nederlag i A-landsholdstrøjen, er Stryger Larsen nødt til at sige:

- Det kan jeg ikke rigtig svare på. Jeg har jo ikke prøvet at tabe en kamp endnu.

25 kampe siden debuten mod Liechtenstein for tre år siden, nul nederlag.

  • Jens Stryger Larsen (th.) siger tak for støtten til de medrejsende danske fans efter 6-0 sejren over Gibraltar. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Venstrebacken i aktion for sin italienske klub Udinese. (Foto: DANIELE MASCOLO © Scanpix)
1 / 2

- Det har været fantastisk. Vi har været inde i en rigtig god stime som landshold. Vi har en god trup med et godt sammenhold både på og udenfor banen. Det har været fantastisk for mig at komme ind være en del af, siger Jens Stryger Larsen.

- Det er altid en fornøjelse at komme hjem og være en del af landsholdet. Det giver virkelig et boost til resten af sæsonen.

De første 25 kampe er i bogen, og Danmarks ubesejrede forsvarsspiller tager meget gerne 25 mere, siger han.