Hans Brun: Dårlig idé at forlænge med Olsen

Tidligere ungdomslandstræner Hans Brun Larsen undrer sig over, hvad der har fået Morten Olsen til at forlænge.

Morten Olsen burde ikke have forlænget sin kontrakt med Dansk Boldspil-Union (DBU). Det mener den tidligere ungdomslandstræner Hans Brun Larsen, som savner fornyelse på landstrænerposten.

- Jeg synes ikke, det er nogen god idé. Det har jeg ikke ment på noget tidspunkt, hvor forlængelsen har været på tale.

- Det er meget overraskende, og jeg ved ikke, hvad der har fået Morten til at skifte mening med hensyn til, at han også selv følte, at det var på tide at skifte, siger Hans Brun Larsen.

Morten Olsen blev ansat i 2000 og forlængede mandag sin kontrakt med DBU frem til VM i Brasilien i 2014.

- Det er meget lang tid, Morten har været landstræner. Næsten alle trupper har godt af, at der kommer nye og friske øjne og kigger på spillernes kvaliteter.

- Det kan være, at truppen er bedre, end det man går og tror, den er, forklarer Hans Brun Larsen.

Han mener, at de to seneste flotte sejre over Norge og Portugal i EM-kvalifikationen er for spinkelt et grundlag at bedømme noget ud fra.

Især ved slutrunderne har det danske landshold under Olsens ledelse skuffet spille- og resultatmæssigt, mener Hans Brun Larsen.

- Det gør heller ikke noget, at spillestilen bliver tilrettelagt lidt mere efter, at spillet både bliver lidt mere seværdigt og effektivt, når vi spiller mod de allerbedste.

- Her tænker jeg på slutrundeturneringerne, hvor spillet ikke har været alt for kønt for at sige det mildt. Der er ikke nogen slutrunder, hvor vores spilkoncept har stået sin prøve.

- Det er sådanne ting, jeg godt kunne tænke mig var blevet prøvet af med nye og friske øjne. Så jeg må væbne mig med tålmodighed, siger Hans Brun Larsen.

Ved VM i Sydafrika sidste år blev Danmark slået ud efter de tre indledende gruppekampe.

 

Facebook
Twitter