Hareide åbner døren for mulige debutanter: 'God anledning til at få kigget på dem'

Tre spillere kan få debut, når Danmark i morgen ude møder Kosovo i en testkamp.

De danske fodboldherrer tager i morgen, torsdag, hul på landsholdsåret, når Kosovo venter i en testkamp på Balkan.

I Danmarks trup til opgøret i Kosovo er der tre potentielle debutanter i form af Joachim Andersen (Sampdoria), Philip Billing (Huddersfield) og Jacob Bruun Larsen (Dortmund).

Selvom landstræner Åge Hareide ikke har brugt en debutant siden 2017, så lægger nordmanden op til at alle tre kommer på banen i årets første landskamp. Han vil nemlig bruge sine seks udskiftninger.

- Vi skal have set på nogle af de unge og på debutanterne. Når først vi har udtaget dem, så er det også en god anledning til at få kigget på dem. De har været rigtig fine i træning, siger han til DR Sporten.

- Det er en god lejlighed for at se nye spillere an. Den mulighed har vi ikke igen før senere på året. Først til oktober kommer der en ny mulighed.

Landstræner Åge Hareide og assisterende træner Jon Dahl Tomasson sammen med Philip Billing, der er en af de tre mulige debutanter. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Samtidig åbner den danske landstræner også op for at give spilletid til folk, som ofte tilbringer mest tid på bænken.

- Det gælder om at bruge spillere, som måske ikke spiller så ofte, så de også har en følelse af at være en del af holdet, siger Hareide.

Når landsholdet torsdag går på banen, venter der en kamp mod et meget ungt fodboldland. Kosovo spillede således sin første officielle landskamp i 2016. Trods den sparsomme mængde landskampe så har Åge Hareide respekt for de kosovoske værter.

- Det er en modstander, som har gjort det godt i sin gruppe i Nations League, og som vi også kan komme til at møde ved senere kvalifikationskampe. Derfor er det godt at blive bekendt med, hvordan forholdene er hernede.

Selvom kampen i morgen aften først og fremmest er en forberedelseskamp frem mod opgøret i næste uge mod Schweiz, så ændrer det ikke på den danske tilgang til besøget hos Balkans yngste nation.

- Vi kommer ikke til at gøre noget andet end at gå efter at vinde, fastslår landstræneren til sidst.

Kosovo-Danmark begynder torsdag klokken 19 og kan følges i LIGA på P3 eller ses på Kanal 5.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk