Hareide: Delaney bliver en nøglespiller

Danmarks nye landstræner garanterer startplads til Thomas Delaney, der er gået lige i Åge Hareides norske fodboldhjerte.

Thomas Delaney har imponeret Åge Hareide, der garanterer startplads mod Island til FC København-spilleren. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Noget kunne tyde på, at den nye landstræner, Åge Hareide, har fulgt godt med i Superligaen. FC Københavns anfører, Thomas Delaney, har været blandt sit holds bedste i stort set samtlige kampe i sæsonen, så den krølhårede fighter var naturligvis med i Hareides landsholdstrup.

Delaney er dog ikke bare 'med', han er tiltænkt en nøglerolle på Åge Hareides danske landshold.

Nordmanden har garanteret den 24-årige københavner en startplads i testkampen mod Island torsdag aften, der efter alt at dømme blot bliver en af mange med Delaney med fra første fløjt.

- Han er et spiller efter mit hjerte - en boks til boks spiller, der både er dygtig defensivt og kan komme med i feltet. Han bliver en vigtig mand for den måde, jeg gerne vil spille på. Han har vist, at han er Superligaens bedste spiller, siger Åge Hareide på et pressemøde onsdag.

- Thomas er vigtig som den ekstra mand, der skal komme med ind i feltet med vores to angribere, når der kommer indlæg fra fløjen. Derudover er han også god til at genvinde bolden, så han får en vigtig opgave for landsholdet fremover.

Kaptajn og samtalepartner

Åge Hareide gav på pressemødet også startgaranti til Brøndbys Daniel Agger, der er anfører på landsholdet.

- Daniel er den spiller i truppen med mest rutine. Desuden er han en fornuftig mand og det er altid godt med en kaptajn, der er fornuftig. Han kan give inspiration til de øvrige spillere. Jeg taler meget med ham. Han er samtalepartner med stor erfaring. Det er vigtigt på et hold.

Danmark møder Island torsdag aften på MCH Arena. Der er kampstart 20:00. Kampen vises på Kanal 5.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve