Hareide efter sløj Kosovo-kamp: 'Det er for dårligt af os'

Landstræner Åge Hareide kalder kampen mod Kosovo for et wake-up call for de danske spillere.

Åge Hareide var ikke tilfreds med indsatsen fra sine spillere i 2-2 kampen mod Kosovo. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Der var ikke meget af juble over for landstræner Åge Hareide torsdag aften i Pristina, Kosovo.

Selv om det ikke havde alverden af betydning, så blev Pierre-Emile Højbjergs udligning til 2-2 i tillægstiden dét, som landsholdet kan bruge fremadrettet.

Resten af holdets præstation var Åge Hareide mere eller mindre klar til at efterlade i Kosovo, lyder det fra den danske landstræner kort efter kampen.

- Man kan vist godt kalde det for et wake-up call, for det var det, det var for os. Vi må være på, når vi skal spille kampe, for selv om Kosovo er en ny nation, så kan de spille fodbold. Og det vidste spillerne godt på forhånd.

Pierre-Emile Højbjerg udligner for Danmark i tillægstiden. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

- Vi kan ikke gå ind til en kamp og så tabe dueller og miste markeringer - det går ikke. Det er for dårligt af os, og det eneste positive er, at vi scorer to mål og får udlignet, siger Åge Hareide.

- Jeg tror, at der kommer en god ting ud af, at vi ikke tabte. Vi kommer tilbage i kampen to gange, og det skal ikke ske på tirsdag. Der sneg sig lidt for meget en følelse ind af, at det var en venskabskamp, og der var ikke nok tænding på vores hold.

Omrokeringer

Åge Hareide havde inden kampen byttet rundt på dele af den normale stamme på det danske landshold.

Blandt andet begyndte Simon Kjær og Christian Eriksen på bænken. Det samme gjorde Lasse Schöne.

Jacob Bruun Larsen debuterede torsdag aften for det danske landshold mod Kosovo. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Det gav plads til Pierre-Emile Højbjerg, der altså i overtiden reddede Danmark fra en ydmygelse. Samtidig var der også en debutant i Jacob Bruun Larsen, der dog ikke kom frem til meget, men stadig efterlod et godt indtryk hos landstræneren.

- Jacob Bruun Larsen havde det svært, for han skal have bedre støtte fra sine holdkammerater. Men han gør det godt og er god på de dybe løb bagom forsvaret. Det var absolut godkendt, siger Åge Hareide.

- Vi har kun trænet sammen to gange, men det er ikke nogen undskyldning. Hver især skal gå ind og arbejde hårdt i hver duel, og så må vi arbejde på at forbedre relationerne mellem spillerne. Vi har ikke spillet kamp siden november, så vi vidste, at det ville tage lidt tid, før vi kan sætte et hold igen, siger Åge Hareide.

Danmark spiller tirsdag den 26. marts ude mod Schweiz i EM-kvalifikationens første opgør.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk