Hareide føler sig forskelsbehandlet: 'Svært at være nordmand i Danmark'

Åge Hareide føler ikke, at man som nordmand kan overbevise alle kritikere i dansk fodbold.

Åge Hareides sidste opgave som dansk landstræner bliver EM 2020. (Foto: David Klein © Scanpix)

Mandag aften førte landstræner Åge Hareide Danmark til den anden slutrunde i træk ud af ligeså mange mulige, siden han tiltrådte i 2016.

Dengang var der kritiske røster fra danskere, der mente, at Dansk Boldspil-Union (DBU) burde sigte højere end at ansætte en træner fra Norge, eftersom landet har ry for en primitiv og defensiv spillestil.

Skeptikerne er der endnu, føler Hareide, selv om han først førte Danmark til VM-ottendedelsfinalen i 2018 og nu har skaffet Danmark til næste sommers EM.

Hareide føler ikke, at skeptikerne kan besejres.

- Det gør du aldrig som nordmand, de (skeptikerne, red.) vil altid være der uanset. De har en anden kultur og et andet syn på det. De foretrækker en dansker i spidsen for landsholdet, og så er det svært at være nordmand, siger Åge Hareide til Aftenposten.

Norsk landstrænerjob er interessant

Til gengæld er Åge Hareide ikke afvisende over for et job som norsk landstræner.

Det siger Hareide til NRK.

- Nu tror jeg, Lagerbäck vil forlænge. Det håber jeg. Han har været rigtig god for Norge og kan sikkert være god i to år mere, siger Åge Hareide til det norske medie.

Men hvis han ikke gør det, kunne Norge-jobbet så være interessant for dig?

- Ja, absolut.

Positiv statistik

Næste sommers EM bliver hans sidste gerning som dansk landstræner, da han allerede tidligere på året fik at vide, at han ikke får sin kontrakt forlænget. I stedet tager Kasper Hjulmand over som landstræner.

Det er til trods for, at Hareides statistik som dansk landstræner er yderst positiv.

Ifølge Ekstra Bladet er Hareide den danske landstræner med det højeste pointgennemsnit (1,95 point per kamp), stærkeste defensiv (0,60 mål imod per kamp) samt bedste offensiv (1,95 mål per kamp).

  • Åge Hareide har ført det danske landshold til to slutrunder. (Foto: David Klein © Scanpix)
  • Med 1-1 mod Irland kvalificerede han landsholdet til EM 2020. (Foto: John Sibley © Scanpix)
  • Efter EM til sommer overtager Kasper Hjulmand posten som dansk landstræner. (Foto: David Klein © Scanpix)
1 / 3

- Resultater er det allervigtigste i fodbold. Statistikker viser, hvad de gør, og kan ikke modsiges. Det er fint både for mig personligt og for holdet, siger Hareide til Aftenposten.

Det er første gang, at Hareide skal til EM, når han næste år står i spidsen for Danmark ved slutrunden, der blandt andet afvikles i Danmark.

/ritzau/