Hareide glæder sig over Schweiz' lørdagskamp i Georgien: Stor fordel for os

Fodboldlandsholdets kommende modstander i EM-kvalifikationen, Schweiz, skal først overstå en kamp i Georgien, før de kan rette fokus mod Danmark.

Landstræner Åge Hareide ser det som en stor fordel, at Schweiz lørdag møder Georgien i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Christian Eriksen, Simon Kjær og resten af det danske herrelandshold i fodbold sparker EM-kvalifikationen i gang på tirsdag, når gruppens på papiret bedste hold, Schweiz, venter på udebane.

Men der bliver faktisk allerede lørdag eftermiddag taget hul på Danmarks gruppe, når Schweiz tager den lange tur øst på til Tbilisi for at møde Georgien. En 12 timers flyvetur i alt for schweizerne og to hviledage færre end danskerne, der som bekendt mødte Kosovo i en testkamp torsdag.

Det danske herrelandshold i fodbold forbereder sig til Schweiz-kampen på tirsdag. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Og det setup er en stor fordel for Danmark – det vedkender både anfører, Simon Kjær, og landstræner, Åge Hareide.

- Absolut. Det er en stor fordel. Både forskellen på hviledage, den store rejsetid fra Georgien for schweizerne og tidsforskellen. Det hele er nøje planlagt fra vores side, og derfor lagde vi også Kosovo-kampen om torsdagen, hvor vi også valgte at hvile nogle af spillerne, så de er helt friske til opgøret mod Schweiz.

- Nu har vi haft ro til at planlægge denne kamp mod Schweiz, så vi håber da, at vi bliver friskere end schweizerne på banen på tirsdag, siger Åge Hareide, som bliver støttet af anfører Kjær i den udmelding.

- Selvfølgelig kan det give en fordel. Så gælder det om at tage den. Vi har ikke kigget så meget på dem indtil videre – men hele truppen skal se kampen mellem Schweiz og Georgien i aften på storskærm, så der får vi mulighed for at se dem nærmere an, siger Simon Kjær.

Derfor ser landstræner Åge Hareide gode muligheder mod Schweiz på deres hjemmebane i Basel, og Danmark skal da også prøve at udnytte mulige trætte schweiziske ben, når kampen bliver fløjtet i gang.

- Vi må kaste os over dem fra start af. Vi kan ikke gøre andet. Vi ved, vi har en god mulighed for at slå Schweiz, hvis vi rammer vores normale niveau, siger Hareide.

Opgøret mellem Schweiz og Danmark spilles tirsdag aften klokken 20.45.

De to øvrige hold i gruppen, Irland og Gibraltar, tørner sammen lørdag aften klokken 18.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk