Hareide hjælper Brøndby: Profiler rejser tidligere hjem til københavner-derby

Åge Hareide lader Christian Nørgaard og Frederik Rønnow rejse hjem fra Abu Dhabi før tid af hensyn til derby.

Frederik Rønnow og Christian Nørgaard har fået lov til at rejse tidligere hjem for at gøre sig klar til pokal-derby. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

De to Brøndby-spillere Frederik Rønnow og Christian Nørgaard får en kortere tur med ligalandsholdet end truppens øvrige spillere, når turen går til Abu Dhabi 6. januar.

Det fortalte Brøndby-træner Alexander Zorniger i et interview med Tipsbladet fredag.

Brøndby har ønsket dette for at kunne forberede sig bedst muligt til pokalkampen 4. februar mod FC København, der ikke har spillere med på turen, fordi klubben spiller Europa League-kampe mod Atlético Madrid 15. og 22. februar.

Sportsdirektør i Brøndby Troels Bech er glad for aftalen med Dansk Boldspil-Union (DBU), som han mener har håndteret problemstillingen "flot og modigt".

- Vi har haft en dialog med landstræneren og fundet en god måde at løse det på. Det er sådan, at landsholdet har krav på vores spillere, men vi har i Brøndby ikke bare en tidlig start, men også et derby 4. februar.

- Da det er kutyme, at FCK ikke afleverer spillere, da de skal spille Europa League, ville det give en enorm forvridning af konkurrencemulighederne, og derfor er jeg glad for, at landstræneren har taget hensyn i et bredere perspektiv, siger Troels Bech.

Kan rejse efter kamp

Turen til Abu Dhabi strækker sig til 16. januar og byder på en kamp mod Sverige 11. januar.

Efter den kamp er det meningen, at de to Brøndby-spillere kan rejse til Danmark, oplyser DBU's pressechef, Jacob Wadland.

- Det afhænger af flyafgange. Kan de komme hjem den 12., tager de hjem dér, siger Wadland.

Brøndbys aftale med DBU vækker dog ikke glæde alle steder. Formand i FC Midtjylland Rasmus Ankersen var hurtig til at kommentere aftalen på det sociale medie Twitter.

- BREAKING! DBU laver konkurrenceforvridende underhåndsaftale med Brøndby, skriver Rasmus Ankersen.

FC Midtjylland fører Alka Superligaen med 44 point foran Brøndby med 43 point inden forårssæsonen, der indledes 9. februar.

Ritzau har ikke haft held med at få en uddybende kommentar fra Ankersen. Heller ikke direktør Claus Steinlein har været til at træffe.

/ritzau/

Facebook
Twitter