Hareide: Jon Dahl var mit førstevalg

Landstræner Åge Hareide havde Jon Dahl Tomasson som førstevalg til rollen som sin assistent.

Jon Dahl Tomasson her sammen med landstræneren Åge Hareide. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Den danske landstræner Åge Hareide havde én prioritet til rollen som sin assistent. Dét var landsholdets mest berømte inderside, Jon Dahl Tomasson.

- Jon var fra starten mit førstevalg som assistent, og jeg er rigtig tilfreds med, at det lykkedes at blive enig med Vitesse om, at han fra juni kan starte som min nye assistent, siger den danske landstræner på DBU's hjemmeside.

Vigtig erfaring

Den norske træner betoner vigtigheden af, at Tomasson har et offensivt syn på fodbold 0g så har hans erfaring på landsholdet været et væsentligt kriterie.

- Jon kommer med en uvurderlig erfaring, og har både som spiller og træner været en ledertype. Han besidder en ukuelig vindermentalitet og har vist, hvordan man formår at få det maksimale ud af sit talent i store klubber og i store ligaer, siger Hareide og fortsætter:

- Så han ved, hvordan man får det maksimale ud af det potentiale, der er tilstede i en trup. Og som noget helt afgørende, så har han et offensivt syn på fodbold og vil gerne underholde, fortæller Åge Hareide.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve