Hareide klar i mælet: Jon Dahl er min efterfølger

Herrelandsholdets cheftræner, Åge Hareide, peger på sin assistent, Jon Dahl Tomasson, som sin afløser på det danske fodboldlandshold.

Landstræner Åge Hareide vil gerne have, at assistenttræner Jon Dahl Tomasson bliver hans afløser på Danmarks fodboldlandshold. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Åge Hareide befinder sig egentlig meget godt i jobbet som landstræner for det danske herrelandshold i fodbold.

Det har nordmanden flere gange slået fast – og arbejdsgiveren, DBU, har da også været godt tilfreds med, hvad Hareide har formået at præstere sammen med spillerne, siden han overtog landsholdet i 2016.

Kontrakten mellem de to parter udløber dog til sommeren 2020 efter EM-slutrunden, men hverken Hareide eller DBU har travlt med at forlænge kontrakten nu og her.

- Det kigger vi først på efter sommeren 2019, sagde DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, i efteråret, da han blev spurgt til kontrakt-situationen.

Muligheden for forlængelse er bestemt til stede – især med tanke på Danmarks fine resultater under Hareide. Men tingene kan gå hurtigt i fodbold, og hvis DBU beslutter sig for at sige farvel og tak til nordmanden, så skal forbundet ikke lede længe efter afløseren, fortæller Hareide i et interview med Ekstra Bladet.

For han er allerede i staben.

- Det skal være Jon Dahl Tomasson. Det er helt oplagt. Ja, det ville være dumt, hvis man ikke tager ham. På et landshold handler det meget om kontinuitet. DBU ved, hvad de får, hvis de vælger Jon Dahl. Han skal ikke igennem en ny oplæringsproces for at blive landstræner, siger Hareide.

Den 65-årige nordmand har nemlig været mere end tilfreds med sin assistent, der startede i jobbet, kort tid efter Hareide blev præsenteret som Morten Olsens afløser i midten af december 2015.

Åge Hareide er meget tilfreds med sin assistent, Jon Dahl Tomasson, på det danske herrelandshold i fodbold. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Ifølge Hareide er landsholdets tidligere målsluger meget kompetent, og derfor har cheftræneren da også givet mere ansvar til sin assistent de seneste par år.

- Jeg må også tilstå, at jeg er imponeret over Jons fodboldviden. Han er fantastisk engageret, dygtig analytisk og tænker fodbold på lidt samme måde som mig.

- Vi har diskussioner – og det skal vi have for at udvikle os. Det er nu engang sådan, at fire øjne ser bedre end to. Jeg kan bare sige, at jeg aldrig havde givet ham så meget ansvar, hvis ikke det var fordi, han var dygtig, siger Åge Hareide.

Hovedpersonen selv, der har erfaring som cheftræner i Roda og assistenttræner i Vitesse i den bedste hollandske række, er dog ikke meget for at kommentere Hareides udtalelser.

- Jeg synes, det er bedst, hvis andre vurderer mine kvalifikationer. Jeg kan bare sige, at jeg er utrolig glad for samarbejdet med Åge. Jeg har et meget stort ansvar i forhold til min rolle som assistent, siger Danmarks assistent.

Næste gang Tomasson, Hareide og resten af det danske herrelandshold skal i aktion, er tirsdag aften, hvor Danmark tager hul på EM-kvalifikationen på udebane mod Schweiz.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk