Hareide: Nu skal der styr på defensiven

Danmark fik en fremragende start under Åge Hareide med sejr over Island. Tirsdag skal der styr på den defensive organisation mod Skotland.

Cheftræner Åge Hareide instruerer Andreas Christensen. Danmarks fodboldlandshold trænede søndag sidste gang på banerne i Vildbjerg, inden de søndagaften flyver til Skotland, som de tirsdag skal møde i en træningskamp. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Det var underholdende, det var ud over stepperne og det blev til en dansk sejr, da Åge Hareide for første gang stod i spidsen for det danske landshold torsdag aften mod Island. 2-1-sejren får dog ikke nordmanden til at hvile på laurbærene.

Tirsdag aften spiller Danmark kamp nummer to under Hareide. Her kan det blive mindre sprudlende end mod Island.

- Vi skal fortsætte med at arbejde med den måde, vi gerne vil spille på. Mod Island var vi meget offensive med masser af spilleglæde. På udebane blive det måske lidt anderledes, hvor vi skal være kloge og stå rigtigt på banen. Vi må ikke tillade skotterne at komme frem til noget som helst, siger Åge Hareide, der gerne vil se et dansk landshold, der er i stand til at køre bolden rundt i egne rækker.

Der må bare ikke gå boldnusseri i den.

- Vi skal udnytte vores kontramuligheder og den gode fart, som vi har i holdet. Det skal gå stærkt fremad banen, når vi beslutter os for at angribe, siger Åge Hareide, der har indført et 3-5-2-system, der stiller store krav til de danske spillere.

Systemet blev ikke praktiseret under Morten Olsen, og det er heller ikke et system, der bliver benyttet i de klubber, hvor landsholdsspillerne huserer til daglig.

62-årige Hareide er da også meget bevidst om, at landsholdet hverken i kamp 1 eller 2 vil mestre systemet til perfektion.

- Vi skal både skabe en tryghed for holdet i systemet, men skal også kunne spille fleksibelt. I de her to kampe mod Island og Skotland handler det især om, at spillerne skal forstå, hvordan vi ønsker at spille.

Den allerførste gang

Én af de spillere, der lige skal have systemet ind under huden, er FC København-spillerne Nicolai Jørgensen, der ganske vist scorede begge mål i 2-1-sejren over Island, men som i perioder af kampen ikke helt ramte sit niveau.

- Det var som med alting, når det er første gang, at man har lidt nerver på. Det første kvarter var sådan lidt frem og tilbage, men efter det, så fik vi styr på det og fik et godt resultat, siger Nicolai Jørgensen, der forventer, at skotterne tirsdag aften vil stille sig tilbage på egen banehalvdel og lure på kontramuligheder.

- Skotland er et meget kompakt hold, som gerne vil køre nogle giftige kontraer. Man skal passe på ikke at ryge i deres fælder. Vi har en stor selvtillid og tro på, at vores spil nok skal fungere, så vi kan åbne dem op, siger Nicolai Jørgensen, der efter kampen mod Island nu står noteret for 15 landskampe og tre mål.

De danske spillere flyver mandag til Glasgow i Skotland. Tirsdag aften er der kampstart på Hampden Park klokken 21:00.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve