Hareide om Irland: Nemme at læse, svære at spille mod

Herrelandstræneren forventer et velorganiseret og defensivt irsk mandskab.

Åge Hareide ser muligheder mod Irland - særligt i Parken. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Det danske herrelandshold i fodbold skal op imod Irland, når der i november spilles to playoff-kampe om en plads ved VM-slutrunden i Rusland til sommer. Landstræner Åge Hareide er fint tilfreds med lodtrækningen, men ville gerne have spille den første kamp på udebane.

- Vi havde ønsket at starte ude og så komme hjem i Parken. Det er måske eneste minus ved det hele. Alle fire hold har forskellige styrker og svagheder, så det spiller egentlig ikke så stor en rolle, siger Åge Hareide til DR.

- Vi skal op mod et hold, som er meget ungt, fysisk stærkt, godt organiseret. Det kan forsvare sig godt og er farlige på omstillinger. Det kan være svært at spille imod, men det er nemt at læse. Vores opgave er nu at læse det bedst muligt, siger han.

Mulighederne ligger i Parken

Den første af de to kampe kommer til at foregå i Parken i København, og det er her Danmark skal slå til, mener Hareide, der ser et irsk landshold, som kan være svært at åbne op.

- De har været svære at score imod. De har været gode defensivt. Jeg så kampen mod Serbien i Irland, som de godt nok tabte 1-0, men de er svære at få hul på. De er godt organiseret og arbejder stenhårdt. De løber meget, så det skal vi være forberedt på. Vi skal angribe dem hårdt i Parken. Der ligger vores største muligheder, siger han.

Den første af de to playoff-kampe foregår i Parken 11. november, mens der er returopgør tre dage senere i Dublin.

Facebook
Twitter