Hareide om lodtrækning: 'Folk må ikke tro det bliver nemt'

Landstræneren er tilfreds med dagens lodtrækning til EM-kvalifikationen.

Åge Hareide ser gode muligheder i dagens lodtrækning til EM-kvalifikationen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Fodboldlandstræner Åge Hareide lægger ikke skjul på, at Danmark i dag fik en god lodtrækning til den kommende EM-kvalifikation.

Schweiz, Irland, Georgien og Gibraltar hedder modstanderne i den EM-jagt, der begynder til marts, og selv om det papiret ligner en overkommelig opgave, så vil Åge Hareide ikke tage glæderne på forskud.

- Mulighederne er gode, men vi må passe på, at folk ikke tror, det bliver nemt, fastslår nordmanden.

- Det kunne have været meget sværere, og vi er også glade for at vi er kommet i en pulje med fem hold, der også giver plads til et par ekstra træningskampe, siger han.

Kender hverken Georgien eller Gibraltar

Schweiz er på papiret gruppens bedste hold. En modstander, Hareide kalder svær, men ikke umulig, og som Danmark især skal kunne udfordre på hjemmebane.

- Vi kunne have fået nogle rigtig hårde modstandere, og grundlæggende skal vi være tilfredse, men alle internationale kampe kræver fuldt fokus og høj kvalitet, siger Hareide.

Mens han endnu ikke vil udtale sig niveauet hos Georgien og Gibraltar, ligger noter og statistik på Irland formentlig stadig i skrivebordsskuffen, efter Danmark har mødt øboerne fire gange det seneste år i først VM-playoff og senest Nations League.

- Irland er altid en hård modstander, og måske kommer de med et andet udtryk, efter de har skiftet landstræner. Men det kan måske også passe os bedre at møde et mere offensivt Irland, siger landstræneren.

Inden EM-kvalifikationen begynder til marts, vil Åge Hareide besøge flere af de danske spillere rundt i Europa, ligesom han taktisk vil arbejde videre på at skærpe holdets evner i det offensive spil.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter