Hareide skifter ud i landsholdets trænerstab

DBU ændrer i den kommende sammensætning på A-landsholdet, hvor der kommer flere udskiftninger i trænerstaben.

Interview på DOC Italia på dockplatsen 10 i Malmø med den nye landstræner Åge Hareide, der officielt begynder i jobbet den 1. marts. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Om tre uger tiltræder Åge Hareide på posten som dansk landstræner. Når det sker, er der blot 10 dage til, han skal udtage sin først trup, og 21 dage til holdet samles på træningsbanen før kampen mod Island 24. marts i Herning.

Men det er ikke kun de 23 spillere, som skal udpeges, men også staben omkring fodboldlandsholdet, der er ved at falde på plads.

Peter Bonde, Torben Storm og Martin Jørgensen stopper som assistenttrænere, mens Søren Kaalund ophører i funktionen som landsholdets læge sammen med det øvrige sundhedsteam, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU). Afløserne er ikke fundet endnu.

Hareide har valgt at fastholde Lars Høgh som landsholdets målmandstræner, ligesom Allan Poulsen vil fortsætte i sin vante rolle omkring holdet, som dækker en lang række ansvarsområder.

Angrebstræner Martin Jørgensen og assistenttræner Peter Bonde skal ikke længere være inde omkring det danske landshold. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Åge Hareide har ønsket at starte på en frisk. Derfor handler udskiftningerne i staben ikke om personer, men om at få nye øjne og kompetencer med omkring holdet.

Bondes situation uafklaret

- Vi skylder en kæmpe tak til hele staben omkring landsholdet og særskilt til Peter Bonde for mange år som assistenttræner.

- I forhold til Peter Bonde er vi i øjeblikket i dialog om, hvordan situationen skal se ud frem til sommer, siger DBU's elitechef, Kim Hallberg, til unionens hjemmeside.

Arbejdet med at finde en ny assistenttræner er i fuld gang, lige som der nu også er sat gang i processen med at finde en ny læge, der så skal være med til at give input til den øvrige sundhedsstab.

DBU forventer at kunne offentliggøre navnene på en ny assistenttræner, læge og fysisk træner, inden truppen samles i Helsingør mandag 21. marts.

/ritzau/

FacebookTwitter