Hareide tager Højbjerg med på råd: Hvor vil du spille?

Pierre-Emile Højbjerg får selv indflydelse på, hvilken position han vil spille på landsholdet.

Pierre-Emile Højbjerg kan både bidrage defensivt og offensivt, mener Åge Hareide. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

Den 20-årige landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg har i sine første 13 landskampe både gjort sig som defensiv midtbane og som felt-til-felt midtbanespiller lidt længere fremme på banen.

Landstræner Åge Hareide kan se Højbjerg spille flere steder på midtbanen, og Schalke-danskeren bliver selv taget med på råd, når landsholdet samles i slutningen af marts.

- Han kan udfylde mange roller. Han kan iklæde sig den defensive rolle, men han kan også være utrolig nyttig offensiv. Så jeg vil tale med ham, for det handler meget om, hvor han tror, at han gøre det bedst på banen for landsholdet, siger Åge Hareide.

I begyndelsen af 2016 var Højbjerg ikke på holdet i Schalke, men i de seneste tre ligakampe har danskeren fået fuld spilletid.

Hareide roser Højbjergs energi

Selv om Højbjerg uomtvisteligt ligner en fremtidens mand på landsholdet, har de mange minutter på banen været en nødvendighed for hans udtagelse.

- Spilletid er altid afgørende. Pierre-Emile Højbjerg er en spiller, som jeg på mange måder kan lide. Jeg så ham mod Sverige, og jeg synes, at han havde en masse energi, og han arbejdede hårdt.

- Han er ung og en fremtidens mand på landsholdet. Det er vigtigt, at vi passer på de unge spillere, men vi skal også give dem erfaring, siger Åge Hareide.

Fredag aften skal Højbjerg formentlig i aktion igen. Her spiller Schalke på udebane mod Hertha Berlin i Bundesligaen.

/ritzau/