Hareide: Vi burde have udlignet efter pausen

Åge Hareide tabte tirsdag for første gang som dansk landstræner, da Skotland slog danskerne 1-0 i Glasgow.

Åge Hareide erkender, at Danmark ikke startede godt. (Foto: ROBERT PERRY © Scanpix)

Landstræner Åge Hareide var ikke tilfreds med sine spilleres indsats i første halvleg i 0-1-nederlaget til Skotland. Efter pausen spillede Danmark sig op og burde have udlignet, mener landstræneren.

- Vi startede tidligt, og vi gav chancer og et mål væk. Det kan vi ikke fortsætte med at gøre. Skotterne kæmpede hårdt i begyndelsen og gjorde det svært for os.

- Anden halvleg var bedre, og vi skabte chancerne til at kunne få et uafgjort resultat, men sådan går det ikke altid. Drengene kæmpede hårdt, og anden halvleg var god, selv om første halvleg var dårlig.

- Det var en god kamp til at forberede os på det, der venter til efteråret, siger Hareide på en pressekonference.

Nordmanden kunne se sit mandskab komme bagud allerede efter otte minutter, da Matt Ritchie løb mellem Daniel Agger og Kasper Schmeichel.

Senere havde Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite gode muligheder for at udligne, selv om danskerne i store perioder haltede efter spillemæssigt.

Den rette indstilling og energi manglede også i første halvleg.

- Vi var der ikke i starten, og det skal vi have fundet ud af, hvorfor vi ikke var. Vi var for langsomme i vores bevægelser. Når vi arbejder med ting, kan sådan noget ske, siger Hareide.

Også den del blev bedre efter pausen, mener nordmanden.

Skotlands landstræner, Gordon Strachan, mener, at Danmark var bedre end skotterne.

- Det var ikke det bedste hold, der vandt, siger Strachan på et pressemøde.

/ritzau/

Facebook
Twitter