Hareides drøm for EM-kvalifikation: Polen og korte ture

Fodboldlandstræner Åge Hareide foretrækker modstandere tæt på Danmark, når der søndag trækkes lod til EM-kvalifikationen.

Åge Hareide (th.) tager gerne en tur mere til Polen i den forestående kvalifikation til EM. (Foto: REBECCA NADEN © Scanpix)

Landstræner Åge Hareide har fokus på geografi, når han søndag klokken 12 følger lodtrækningen til EM-kvalifikationsturneringen på sit tv.

Efter lange rejser til Armenien, Kasakhstan, Montenegro og Rumænien i den forgangne VM-kvalifikation ser nordmanden gerne kortere ture i kvalifikationen i 2019.

- Som seedet i andet lag er det vigtigst, at vi får nogle fornuftige rejser til tredje, fjerde og femte lag. Det er det, jeg tænker mest på efter de lange rejser i VM-kvalifikationen, hvor vi var helt i Kasakhstan og Armenien.

- Det er med tanke på belastningen af spillerne. De rejser i forvejen meget, så det ville være fint, hvis vi denne gang kan holde os i Europa, siger Åge Hareide med særlig hentydning til Kasakhstan, der grænser op til Kina.

Danmark skal på papiret op mod én bedre modstander fra første lag. Bemærkelsesværdigt er det, at Tyskland ikke er iblandt disse, da stormagten efter det skuffende Nations League røg i andet lag.

- Der er mange gode hold i første lag. Spanien er altid en svær modstander, Holland har været meget stærk på det seneste, og Frankrig er verdensmester. Det er måske de tre, man gerne vil undgå.

- Vi tager gerne Polen en gang mere. Det gik godt den sidste gang (dansk 4-0-sejr i Parken i VM-kvalifikationen i 2017), påpeger Åge Hareide.

Han kan fra tredje lag trække sit hjemland, Norge.

- Det kunne være meget sjovt, men møder vi Norge, ved jeg også godt, hvad fokus bliver. Kampen vil blive sat ekstra stort op. Men det er en kort og fin tur og kunne også være en sjov kamp.

- I fjerde lag kan der være stor forskel på holdenes kvalitet, men det er svære udekampe uanset. Senest havde vi svære kampe i Rumænien og Montenegro. Balkan-hold er altid dygtige. Dem vil vi gerne undgå, lyder det fra Hareide.

I alt 55 nationer er med i lodtrækningsbowlen i Dublin søndag. Ti grupper skal formes, hvoraf fem af dem får deltagelse af seks hold, mens de resterende kommer til at tælle fem hold.

Fra alle grupper avancerer de to bedste lande til EM. Misser Danmark en af de to pladser, har holdet en ekstra livline i Nations League-slutspillet.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk