Hareides svære valg: Statistikken taler imod kæmpetalentet

Andreas Christensen er det lysende talent, men Danmark plejer at vinde, når Andreas Bjelland er i startopstillingen.

Valget står mellem Andreas Bjelland og Andreas Christensen som makker til Simon Kjær i midterforsvaret. (Foto: liselotte sabroe © sCANPIX)

Den ene frister en tilværelse i den næstbedste engelske række, mens den anden piller bolden fra spillere som Romelu Lukaku og Sergio Agüero i Premier League.

Derfor kan man også mene, at Åge Hareide står over for et nemt valg, når makkeren til anfører Simon Kjær i midterforsvaret skal vælges. Det står nemlig mellem to gange Andreas med efternavnene Christensen og Bjelland.

Forsvarskonstellationer i kvalifikationen

Danmark - Armenien 1-0

Simon Kjær og Jannik Vestergaard

Polen - Danmark 3-2

Simon Kjær og Jannik Vestergaard

Danmark - Monetenegro 0-1

Simon Kjær og Andreas Christensen

Danmark - Kasakhstan 4-1

Simon Kjær og Andreas Bjelland

Rumænien - Danmark 0-0

Simon Kjær og Jannik Vestergaard

Kasakhstan - Danmark 1-3

Simon Kjær og Jannik Vestergaard

Armenien - Danmark 1-4

Simon Kjær og Andreas Bjelland

Montenegro - Danmark 0-1

Simon Kjær og Andreas Bjelland

Danmark - Polen 4-0

Simon Kjær og Andreas Bjelland

Danmark - Rumænien 1-1

Simon Kjær og Andreas Bjelland

- Han har gjort det fantastisk godt. Han spillede en fremragende kamp i sidste weekend mod Manchester United, og der er jo ingen, der tvivler på hans potentiale og egenskaber som spiller, siger Åge Hareide om Andreas Christensen.

Og det danske kæmpetalent i Chelsea bør på den baggrund stå over Brentfords Andreas Bjelland, når startopstillingen skal udpeges, kan man mene.

Men sådan forholder det sig ikke nødvendigvis, for Andreas Bjelland har måske ikke en arbejdsgiver med samme imponerende renomme, men han har landsholds-statistikken på sin side.

Sejrsvante Bjelland

Det danske landshold klarer sig nemlig som regel godt, når det er den venstrebenede Bjelland, der udgør forsvarsduoen med Simon Kjær.

Midterforsvarernes statistik

Simon Kjær

72 kampe

31 sejre - 17 uafgjorte - 24 nederlag

Andreas Bjelland

26 kampe

15 sejre - 5 uafgjorte - 6 nederlag

Andreas Christensen

13 kampe

6 sejre - 4 uafgjorte - 3 nederlag

Jannik Vestergaard

15 kampe

6 sejre - 5 uafgjorte - 4 nederlag

I kvalifikationens ti kampe har en skadesplaget Andreas Bjelland spillet de fire, og af dem har Danmark vundet de tre og spillet en uafgjort. Blandt sejrene var nedsablingen af Polen i Parken.

Andreas Christensen har været førstevalg i to af kampene, og de har kastet ét point af sig.

Et faktum, som selvfølgelig heller ikke er gået Åge Hareides næse forbi.

- Det er jo sådan, at Bjelland har spillet med Kjær, fordi vi har haft en god balance mellem de to. Masser af erfaring, og det har fungeret godt.

- Det har gjort, at Andreas havnede lidt længere bag i køen, men han kom ind og spillede sidst mod Rumænien, og det viser, at vi har spillere, der kan komme ind og gøre et godt job uden at forstyrre spillet særlig meget. Så vi har god konkurrence på pladserne, siger nordmanden om situationen.

Ikke besluttet endnu

Han afviser, at det på forhånd skulle være givet, hvem af de to, der starter kampen ved siden af Simon Kjær. Men antyder måske alligevel, at pendulet svinger imod den 29-årige Andreas Bjelland, der er noteret for 26 landskampe mod hans 21-årige navnebrors 13 af slagsen.

- Det er dagsform og rutine, der afgørende. Rutine er vigtig i international fodbold, og så hvem du spiller sammen med. Så det bliver en helhedsvurdering. Og vi ved, at Andreas er stærk på visse områder, og Bjelland er stærk på visse andre områder. De er begge gode på bolden, så det bliver en vurdering ud fra, hvordan de tidligere har spillet på landsholdet og det, de har vist her, siger Åge Hareide.

Kampen mod Irland fløjtes i gang lørdag klokken 20.45, og den kan følges i Liga på P3, dr.dk/sporten i tekst og ses på Kanal 5.